NK Istra 1961
NK Istra 1961

Garcia: “Nogomet je mentalna igra, trebamo bit pametni”; Knežević: “Nemamo se čega bojati”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 13:35

Konferencija za medije u Puli uoči gostovanja u Rijeci

Nogometaši Istre 1961 u subotu (19.10, MAX Sport 1) gostuju na Rujevici u utakmici 33. kola hrvatskog prvenstva. Neki taj dvoboj zovu Derbi della Učka, a nama je draži Derbi della Germania.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, nek’ pobijedi bolji, a evo što sun a konferenciji za medije u petak u Puli rekli trener Zeleno-žutih Gonzalo Garcia i igrač Lovre Knežević. No, jedan od glavnih razloga zašto će ova utakmica biti posebno uzbudljiva jest povratak napadača Istre 1961, Ante Ercega. Nakon što je odslužio suspenziju, Erceg će se vratiti na teren Rujevice gdje je zabio povijesni gol koji je Istri donio prvu pobjedu na ovom stadionu. Luka Hujber je asistirao Ercegu u tom trenutku, pa se poklonici pulskog prvoligaša nadaju novoj uspješnoj suradnji između ovih dvojice igrača.

“Teška je utakmica pred nama, protiv vrlo dobrog suparnika s brojnim kvalitetama, očekuje nas sigurno zahtjevan derbi. Promijenili su trenera, doveli su pet-šest novih igrača, vidi se da im se promijenilo samopouzdanje i krenuli su s pobjedama. Prošli put smo pobijedili na Rujevici, a to je i sada itekako moguće, iako su oni drugačija momčad i imaju više samopouzdanja. Nogomet je mentalna igra, te ako smo svi pozitivni to je svakako plus. Igraju agresivno, pokušavaju pritisnuti protivnika i imaju odlične pojedince, a mi trebamo biti pametni i igrati svoju igru”, poručio je urugvajski trener španjolskog podrijetla.

“U subotu je pred nama jedna od ljepših utakmica, derbiji su uvijek posebni, pogotovo s Rijekom. Mi smo pokazali tijekom ove sezone da možemo pobijediti bilo koju momčad, pobijedili smo sve s vrha, tako da mislim da i ovaj put možemo napraviti dobar rezultat. Znamo gdje su jaki, a gdje su slabi, nemamo se čega bojati. Imaju odlične pojedince, ali imamo i mi, kako u obrani, tako i u veznoj liniji, druga smo ekipa s najmanje primljenih pogodaka, to puno govori. Mislim da se možemo nositi s bilo kojom momčadi. Uvjeren sam da će naši navijači doći u velikom broju podržati nas, tako da nemamo razloga ne odigrati dobru utakmicu”, rekao je Lovre Knežević.

Nitko od Puljana nema suspenziju, a treći žuti prijeti Hujberu, Majkiću i Mlinaru. (G)



Tagovi

Gonzalo GarciaLovre KneževićIstra 1961HNK RijekaRujevicaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti