Pixsell
Pixsell

Garcia i Lisica najavili Varaždin: "Gledatelji mogu očekivati zanimljivu utakmicu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 16:55

Dvoboj 29. kola HNL-a između Varaždina i Istre 1961 igra se u nedjelju 16. travnja u Varaždinu.

Pretposljednji dvoboj 29. kola HNL-a, taman pred Jadranski derbi, odigrat će petoplasirani Varaždin i sedma Istra 1961 koja ima dva boda manje. Dvoboj dvije momčadi koje se bore za plasman u Europu iduće sezone obje momčadi dočekuju u dobrim formama. Varaždin je bez poraza tri kola, a Istra je u posljednje četiri utakmice svladala Dinamo na Aldo Drosini (1:0) i remizirala s Hajdukom na Poljudu (2:2).

"Čeka nas zahtjevan susret u gostima, protiv ekipe koja ima jaku obranu, kvalitetne pojedince i možda najopasnije napadače trenutno. Njima ide ove sezone uspješno, kao i nama rekao bih, a tamo se idemo natjecati i igrati, te probati izvući nešto pozitivno za nas. Što se igrača tiče, Majstorović i Marešić ne mogu igrati, a svi ostali su spremni. Lisica je po meni fit za igranje, a uvodim ga s minutama sve više, obzirom da se tek vratio", rekao je na današnjoj konferenciji za medije Gonzalo Garcija, strateg Istre 1961.

Ovo će biti četvrti susret ova dva takmaca ove sezone. Na Aldo Drosini obje momčadi slavile su s 2:1, a jedina utakmica u Varaždinu završila je remijem (1:1).

"Naravno, teren je uvijek velika stavka za svaku utakmicu, a u Varaždinu je prošli put travnjak bio dobar. Bitnije mi je da je to ekipa koja isto želi igrati nogomet i nadmetati se. Ponekad se dogodi da tijekom 90 minuta igračima padne koncentracija ili se dogodi neka situacija s kartonima, pa se zbog toga događaju neke greške, što je i normalno – radimo na tome da ih bude što manje. Utakmice protiv Varaždina nisu lake i trebamo što više kontrolirati utakmicu kako nas oni ne bi iznenadili u nekim trenucima. Ukoliko se postavimo, smatram da možemo odnijeti pobjedu", smatra Garcija.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovao je i mladi Mateo Lisica (19) koji je zbog ozljeda odigrao svega devet nepunih susreta ove sezone. U prošlom kolu dobio je posljednjih 20 minuta protiv Hajduka.

"Naravno da sam sretan što sam se vratio trenirati s ekipom na 100%. Iza sebe ostavljam ozljede koje su me snašle i trudim se što više uživati. Sada se aktivno pripremamo za nedjelju i moramo se boriti za te više pozicije, jer možemo to ostvariti – imamo timski duh i kvalitetu, što nam najviše znači. Mislim da će utakmica biti gusta, ali u isto vrijeme i veoma zanimljiva za gledatelje. Ova sezona je za mene bila teška, ali na treninzima pokazujem da se borim i ulazim u svaki trk, svaki duel 100%, nastojim biti što bolji za ekipu. Smatram da imamo dobru kemiju u momčadi i zato se veselim ponovo igrati i zahvalan sam treneru što računa na mene".

Lisica je po vokaciji ofenzivni napadač, no može pokriti i poziciju desnog beka.

"Nije mi problem odigrati bilo koju poziciju koju će trener trebati popuniti. Smatram da možemo donijeti bodove doma", zaključio je. (rv)






Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLIstra 1961

Ostale Vijesti