REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Ganci šokirani, Kamerunci razočarani, Maroko nije dopustio iznenađenje

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 22:12

Zanimljivi rezultati u afričkim kvalifikacijama za SP

Četvrtoplasirana reprezentacija s posljednjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru 2022. Maroko pobjednički je započeo svoj nastup u kvalifikacijama za SP 2026. koje će se održati u SAD-u, Maroku i Kanadi, Marokanci su u susretu skupine E kao gosti svladali Tanzaniju sa 2-0 (1-0).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi gol na utakmici postigao je Ziyech (28.), dok je u nastavku Mwamnyeto (54.-ag) autogolom postavio konačni rezultat.

Maroko tako ima tri boda iz jednog nastupa, dok je Tanzanija isti broj bodova sakupila iz dva nastupa. Po tri boda iz dva nastupa imaju još i Niger te Zambija nakon što je u nihovom međusobnom dvoboju u utorak na neutralnom terenu u Marakešu Niger bio bolji sa 2-1 (2-0).

Veliko iznenađenje napravila je trenutačno 128. reprezentacija svijeta Komori koja je u susretu 2. kolu skupine I na svom terenu svladala sudionika posljednjeg SP-a Ganu sa 1-0 (1-0). Komori su sada na čelu skupine s maksimalnih šest bodova, drugi Mali ima četiri, slijede Madagaskar i Gana sa po tri, Srednjoafrička Republika s jednim te Čad bez bodova.

Iznenađujući lider u skupini C nakon dva kola je Ruanda koja je u utorak na svom terenu u Butareu svladala JAR sa 2-0 (2-0) i ima maksimalnih šest bodova. JAR je druga s tri, slijede Nigerija, Zimbabve i Lesoto sa po dva te Benin s jednim bodom.

Razočarani mogu biti i Kamerunci koji su u susretu 2. kola skupine D odigrali 1-1 (1-1) na gostovanju kod Libije u Benghaziju. U toj skupini su još Mauricijus i Angola igrali 0-0, dok su Zelenortski otoci kao gosti svladali Eswatini sa 2-0. Kamerun, Zelenortski otoci i Libija sada imaju po četiri boda, Angola dva, Mauricijus jedan dok je Eswatini bez bodova.

Obje utakmice u skupini B završile su bez pogodaka, bodove su rezultatom 0-0 podijelili Južni Sudan i Mauritanija te Togo i Senegal. Senegal i Sudan imaju po četiri boda, DR Kongo tri, Togo dva, a Mauritanija i Južni Sudan po jedan.

U jedinoj utakmici u skupini A Burkina Faso je kao gost nadigrala Etiopiju sa 3-0 (0-0) te stigla na drugo mjesto s četiri boda, koliko ima i treća Gvineja Bisau. Na vrhu je Egipat sa šest bodova, a u skupini su još Sierra Leone i Etiopija sa po jednim te Džibuti bez bodova

U skupini G minimalne 1-0 pobjede ostvarile su Bocvana na svom terenu protiv Gvineje te Uganda na gostovanju kod Somalije. Na čelu te skupine je Alžir sa šest bodova, Bocvana, Gvineja, Uganda i Mozambik su na tri, dok je Somalija bez bodova.

Tunis je ostao stopostotan u skupini H 1-0 pobjedom na gostovanju kod Malavija, dok je Namibija sa 2-0 kao gost bila bolja od Svetog Tome i Principa. Kao i Tunis, šest bodova u ovoj skupini ima Ekvatorijalna Gvineja, Namibija i Malavi imaju po tri boda, dok su Liberija i Sveti Toma i Princip bez bodova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)

 


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti