REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

Francuzi tvrde: "Lovren nije bio na treningu, Lyon ne računa na njega, ali on još nije krenuo za Hrvatsku"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 15:43

Digla se kratko velika prašina oko mogućega povratka Lovrena u Dinamo, ali sve su manje šanse da se to i ostvari

Još jedan dan na raspolaganju imaju čelnici Dinama žele li dovesti Dejana Lovrena natrag u Zagreb. Kolika se bura podigla oko toga svjedoči i činjenica da su se i francuski mediji raspisali o tome i provjeravali gdje je Lovren nakon što se nije pojavio na posljednjem treningu Lyona. Muče ih financijske mogućnosti Dinama, a osim toga i što će biti nakon ove situacije jer, kažu, Lyon više na njega ne računa. Na posljednjem treningu nije bilo već tri tjedna odstutnog Henriquea, kao ni Corentina Tolissoa. No uz njih nije bio ni srebrni Vatreni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nedostajalo je na treningu i ime Dejana Lovrena. Pisalo se o tome da ga priželjkuju u zagrebačkom Dinamu pa se moglo pomisliti da je otišao na let za domovinu. No prema informacijama iz kluba, hrvatski stoper je u Decinesu i ostao je na liječenju svoje ozljede", piše Lyon Foot, stranica koja prati sva događanja u francuskom klubu.

Corentin Tolisso i Dejan Lovren stoga ostaju neizvjesni za utakmicu protiv Nice, koja je na rasporedu ovog petka na stadionu Groupama, piše ista stranica.

Jasno, u mogućem dovođenju Lovrena u hrvatskog prvaka i ovoga je puta zapelo u - financijama. Naime, iako je Lovren imao želju doći, a Dinamo naravno ne bi imao ništa protiv dovođenja jednog takvog kapitalca, iznosi u njegovom ugovoru za Plave su bili preveliki. Francuski mediji pišu da je Lovren jedan od najplaćenijih igrača Ligue 1 i navodno zarađuje 400 tisuća eura mjesečno.

"Lovren mjesečno prima 400 tisuća eura. Dinamo je jako dobro zarađivao posljednjih godina od prodaje igrača i rezultata u europskim natjecanjima, ali u zadnje vrijeme u teškoj je financijskoj situaciji. Nema šanse da bi mogao ovoliko plaćati Lovrena pa preostaju samo dvije varijante. Posudbe, u kojoj bi Dinamo pokrivao samo dio Lovrenove plaće ili transfer raskidom ugovora, ali to bi od Lovrena zahtjevalo da se odrekne znatnog iznosa. U svakom slučaju, Lyon više ne računa na Lovrena, a Dinamo ima vremena dovesti ga danas do ponoći", navode francuski mediji.

Dinamova transfer politika posljednjih mjeseci ne ulijeva pretjeranu nadu, ali povratak Lovrena u plavi dres ulio bi nadu navijačima hrvatskog prvaka da prvenstvo i dalje nije izgubljeno. (eg)



Tagovi

GNK DinamoDejan Lovren

Ostale Vijesti