Francuski reprezentativac odbio Arsenal i Liverpool te otišao u Inter

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.07.14. | 14:05

Francuski reprezentativac Yann M'Vila sljedeću će godinu igrati u Interu koji se s njegovim dosadašnjim klubom, Rubinom iz Kazana dogovorio oko uvjeta posudbe.

Klub iz Milana tako će Rusima za jednogodišnju posudbu platiti milijun eura, a Talijani će sljedećeg ljeta imati i opciju otkupa M'Vilinog ugovora. Uvjeti eventualnog otkupa nisu objavljeni.

M'Vila je od početka svoje karijere u Rennesu bio označen velikim talentom. Nastupao je za sve mlade uzraste francuske reprezentacije, a u kolovozu 2010. je ubilježio i prvi nastup za seniorsku reprezentaciju za koju je do sada nastupio 22 puta. No, M'Vila nije sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu jer je još u studenom 2012. na godinu i pol suspendiran za nastupe za bilo koju francusku selekciju zbog noćnog izlaska za vrijeme priprema mlade reprezentacije Francuske. Još ranije M'Vila je suspendiran na jednu utakmicu zbog toga što je odbio rukovati se s tadašnjim izbornikom Laurentom Blancom kada ga je ovaj vadio iz igre na utakmici protiv Španjolske na EP u Poljskoj i Ukrajini.

Iako problematičnog karaktera, M'Vila je svojim nogometnim umijećem oduvijek privlačio veliku pažnju raznih klubova. Nakon što je odigrao 150 utakmica za Rennes i najavio odlazak iz kluba, za njega je interes pokazalo više engleskih klubova, a među njima su najkonkretniji bili Arsenal i Tottenham. Međutim, M'Vila se odlučio na odlazak u ruski Rubin koji je za njegov transfer platio nešto više od 12 milijuna eura.

U ruskoj Premier ligi M'Vila se nije najbolje snašao odigravši u sezoni i pol samo 24 utakmice pa je ovog ljeta izrazio želju za promjenu sredine. Opet su za njega interes prikazali engleski klubovi, Arsenal i Liverpool, no on se odlučio na igranje u Interu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

međunarodni nogometRubinInterYann M'Vila

Ostale Vijesti