Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Franck Ohandza na pragu potpisa za nekadašnjeg velikana iz susjedstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 08:03

Bivši topnik Hajduka bez kluba je skoro dvije godine

Njegova pojava prije sedam godina u 2. HNL ostavila je mnoge bez teksta, jer svima je na prvu bilo jasno da se kamerunski napadač Frank Ohandza jednostavno ne uklapa.

Brzo je došao u Hajduk i u onim trenucima kad je bio zdrav oduševljavao je navijače, a oni su ga nazvali 'Frane zolja.' Ne treba puno nagađati i zašto, razlog je bio u njegovim sposobnostima zabijanja golova. No, problem je bio u njegovim koljenima zbog kojih i nije napravio veću karijeru za koju je svakako imao potencijala.

Donosio je Ohandza neke važne pobjede i zabijao golove u ključnim trenucima, a ostao je upamćen po silini kojom je razarao suparničke obrane i kad je bio zdrav teško uhvatljiv za braniče. Prvu sezonu u Hajduku zbog ozljede odradio je tek 14 utakmica i zabio četiri gola čemu je pridodao tri asistencije. U drugoj je bio zdraviji pa je odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima, zabio 11 golova i dodao pet asistencija. Posljednja sezona prošla je i u natezanju oko novog ugovora kojeg je kasnije potpisao, a u toj 2017./18. odigrao je 23 utakmice u svim natjecanjima, zabio 11 puta i četiri puta asistirao. Sve to bilo je dovoljno za transfer od oko 1.2 milijuna eura u kineski klub SZ FC u veljači 2018. godine.

Od tamo je samo godinu kasnije prešao u HN Jianye koji je napustio u ljeto 2020. od kada je bez kluba. Imao je problem s ozljedom koljena zbog koje je morao na operaciju. Odradio je rehabilitaciju i sada čeka novi angažman.

I kako se čini mogao bi ga dobiti ubrzo i to nedaleko od Splita. Kako javlja BiH portal scsport.ba, kamerunskog napadač u svojim redovima ove zime vidi Velež. Mostarski klub sprema se složiti momčad s kojom bi bio konkurentan gradskom rivalu Zrinjskom koji dominira ove sezone u Premier ligi BiH. Osim Ohandze, Rođeni žele iskusnog vratara Jasmina Burića, a blizu potpisa je brazilsko krilo Rudara iz Prijedora Santos Clarismario Rodrigues. Potonji je prije dolaska u Bih igrao za brazilski Fluminense, zagrebačku Dubravu i Kozarsku Dubicu u BiH.

Ohandza bi tako mogao postati jedno od atraktivnijih imena u BiH Premijer ligi, a ostaje pitanje koliko može pokazati od one stare forme kojom je oduševljavao navijače Hajduka.



Tagovi

Franck OhandzaFranck Ohandza ZoaVelež Mostar

Ostale Vijesti