Fran Karačić odlazi iz Lokomotive, ali ostaje u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 08:38

Kapetan Lokomotive ove zime mogao bi napustiti Kajzericu.

Zanimljivo, Karačić je potencijalni reprezentativac Australije, a iako je u nekoliko navrata bio pozivan od strane tamošnjeg saveza, službeni nastup za Socceroose još uvijek nije imao.

Iako se na prvi mah transfer čini nelogičnim budući da na toj poziciji u Hajduku igra Josip Juranovi koji je ne samo kapetan momčadi, već i potencijalni reprezentativac, ali uprava Hajduka itekako zna što radi. Naime, Karačić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Lokosima, što bi značilo da ukoliko se klub i igrač već sada dogovore, Karačić može postati novi igrač Hajduka ovog ljeta bez da je za njega plaćena ikakva odšteta. Budući da njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 1,5 milijuna eura, bio bi to i više nego dobar posao.

Nadalje, ovim transferom širom bi se otvorila vrata Josipu Juranoviću u naumu da ostvari svoj prvi inozemni transfer u karijeri. 24-godišnji desni branič za nekoliko će dana proslaviti jubilarnu petu godišnjicu od kako je postao stanovnik grada pod Marjanom, a budući da se već dokazao kao kvalitetan igrač, u ovom bi trenutku (ili ovog ljeta, svejedno) možda bilo najbolje za obje strane kako bi se dogodio transfer. Hajuku više milijunski iznos, igraču inozemstvo, i – svi zadovoljni.

Kada je riječ o Karačiću valja istaknuti da je on dobro poznata „faca“ svim zaljubljenicima u HNL, a ukoliko bi Splićani uistinu potpisali ovog 23-godišnjaka rođenog u Zagrebu, pitanje desnog beka bilo bi zbrinuto u narednih nekoliko godina.

Za kraj ističemo kako je Karačić, poslije Kastratija, drugi najvrjedniji igrač Lokosa, a u jesenskom dijelu prvenstva njegova momčad završila je na 6. mjestu u HNL-u te su se plasirali u polufinale hrvatskog kupa.

(Foto:Pixsell)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiFran Karačić

Ostale Vijesti