Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

FOTO Dinamo mu je, izgleda, suđen: Domagoj Pavičić ima novi klub!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.01.24. | 09:16

Iz Arisa odlazi nakon samo pola godine, nova destinacija je Rumunjska

U ljeto 2022., nakon svoje ponajbolje sezone u HNL-u kad je bio mozak momčadi Rijeke i kad je svojom kontrolom tempa utakmice, teledirigiranim dodavanjima i gotovo pa uvijek ispravnim odlukama na terenu činio sve svoje suigrača boljima, Domagoj Pavičić je, kao slobodan igrač, prešao u Konyaspor. Tražio je plemeniti veznjak iskorak u karijeri, želio se okušati u inozemstvu, a kad je turski klub ponudio uvjete kojima Riječani nisu mogli parirati, Domagoj se nije previše razmišljao pa je tako njegovo sljedeća stanica postala turska Super Lig. U novom klubu imao je društvo u liku i djelu Roberta Murića, igrača s kojim je ranije dijelio svlačionicu na Kvarneru, a iako je Murić i dalje član Konye gdje je pronašao svoje mjesto pod suncem, Pavičić po odlasku iz Lijepe naše, barem zasad, nije dobio ono čemu se nadao kad je odlučio reći zbogom (ili možda samo doviđenja) HNL-u.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Konyi je odradio jednu sezonu, da bi onda u ljeto 2023. prihvatio poziv Roberta Palikuče i odnio svoje talente u Aris. Vjerovali su mnogi da će mu Grčka više odgovarati od Turske, no nakon samo pola godine, Pavičić je ponovno promijenio sredinu.

Šesti klub u karijeri Domagoja Pavičića, nakon Dinama, Lokomotive, Rijeke, Konyaspora i Arisa, bit će Dinamo Bukurešt.

Željko Kopić uspio je dovesti igrača s čijim je kvalitetama jako dobro upoznat i koji će mu sigurno biti od velike koristi u drugom dijelu sezone. Dinamo se ne nalazi u zavidnoj situaciji, trenutno su pretposljednja momčad prvenstva, ali očito da je Uprava odlučila čvrsto stati iza trenera pa je tako redove kluba koji je čak 18 puta bio prvak Rumunjske nakon Darka Velkovskog sada pojačao i Domagoj Pavičić.

Zanimljivo, u svlačionici bukureštanskog Dinama će, osim Velkovskog, Pavičić zateći još jednog bivšeg suigrača s Rujevice. Dani Iglesias se na Kvarneru nije proslavio, ali je zato u velikanu iz Bukurešta, koji posljednjih nekoliko godina proživljava dosta teške trenutke, postao iznimno važan kotačić. Iglesias je standardan član udarnih 11, a ove sezone najčešće je igrao na poziciji središnjeg veznog igrača u paru s Christianom Ilićem, Hrvatom rođenog u Austriji koji u Lijepoj našoj nije odigrao nijednu utakmicu. Ilić je u Dinamo stigao na početku sezone iz ciparske Doxe (ranije je igrao za Krivbas, Lokomotiv Plovdiv, Motherwell i Hartberg), Velkovski je nedavno stigao iz Al Ettifaqa, dok je Iglesias prije godinu i pol u rumunjsku metropolu stigao iz Sereda. Ilić i Iglesias nisu bila slaba točka Dinama, ali sada će njih dvojica primarno raditi za Pavičića koji je ipak kvalitetom iznad njih. Ali, ne samo njih, već velike većine novih suigrača…

Iako je na Kvarneru Pavičić proveo četiri i pol godine te je najbolje utakmice svoje karijere odigrao baš u bijelom dresu, izgleda kako mu je Dinamo suđen. Nekoć je to bio onaj iz Zagreba, danas iz Bukurešta. Ako bude 100 posto fit i ako se uspije adaptirati na novu sredinu, Pavičić će sigurno vrlo brzo postati žarišna točka Dinama i netko oko koga će se vrtjeti igra. Odnosno, on će biti taj koji bi trebao ‘vrtjeti’ igru, jer Kopić zna kakvog igrača sada ima te ga sigurno neće sputavati, već samo ohrabrivati i nastojati vratiti na onu razinu na kojoj je bio kad je otišao iz HNL-a. S takvim Pavičićem ostanak u ligi sigurno neće doći u pitanje...

Foto: Dinamo Bucuresti OfficialFoto: Dinamo Bucuresti Official

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ArisDinamo BukureštDomagoj PavičićRumunjskaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti