Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

FOTO Dambrauskas predstavljen u novom klubu, potpisao je dvogodišnji ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 09:33

Ostaje na jugu Europe

Valdas Dambrauskas predstavljen je kao novi trene Omonije! Sjajni Litavac sjest će na klupu ciparskog velikana od početka sljedeće sezone, a s novim poslodavcem potpisao je ugovor do kraja sezone 25./26..

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dambrauskas je posljednji angažman u OFI-ju, dok je prije toga radio u Hajduku, Ludogorecu, Gorici, RFS-u, Žalgirisu i Ekranasu. Grčkog prvoligaša napustio je početkom prosinca prošle godine nakon što je imao niz od šest utakmica bez pobjeda.

Podsjetimo, Litavcu koji je s Hajdukom osvojio Hrvatski kup je na klupi Bijelih presudio remi na gostovanju kod Šibenika (1-1), a Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka, naknadno je ustvrdio kako je pogriješio što Dambrauskasu, inače miljeniku navijača, nije uručio otkazno pismo odmah nakon poraza u Superkupu od Dinama (1-4).

Omonia je čak 21 put bila prvak Cipra, a najistaknutiji pojedinci momčadi su Mariusz Stepinski, Willy Semedo, Roman Bezus te Jan Lecjaks. Omonia je izborila plasman u Ligu za prvaka, s tim da je već sada prilično jasno kako naslov prvaka neće ni ove godine uspjeti osvojiti budući da gradski rival APOEL trenutno ima 11 bodova više od njih.

Za Omioniju su svojevremeno nastupala šestorica Hrvata, a najveći trag ostavio je Ivan Runje. Spomenuti ciparski klub odigrao je i četiri utakmice protiv hrvatskih klubova. Protiv Rijeke su, u sezoni 06./07., upisali pobjedu i remi (kvalifikacije za Kup UEFA), dok su protiv Dinama, u sezoni 21./22., upisali dva poraza u kvalifikacijama za Ligu prvaka. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Valdas DambrauskasOmonia NicosiaCiparciparska nogometna liga

Ostale Vijesti