REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Forever blowing bubbles: Riceu ponuđen osmogodišnji ugovor, zarađivao bi 200 tisuća funti tjedno

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.05.22. | 15:59

Chelsea i Manchester United bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima.

Declan Rice standardni je engleski reprezentativac i budući kapetan West Hama. Doduše, ove sezone gotovo pa stalno nosi traku oko lijeve ruke budući da je prvi kapetan Mark Noble nije više član udarne postave (tri starta ove sezone, ukupno devet nastupa) pa tako Rice neće morati čekati na traku godinama kao što je to bio slučaj kod De Rossija i Tottija.

23-godišnji veznjak defenzivnih sklonosti netko je za kime interesa ne manjka. No, ono što često ohladi one 'zagrijane' za njegovim uslugama je odštetni zahtjev Čekićara. Novaca im ne nedostaje, stoga ni svojeg najboljeg igrača nemaju razloga prodavati za 'siću'. A 'sića' je, barem u ovom kontekstu, 80 milijuna funti, jer sve ispod toga za Čekićare bi bilo premalo.

Navijači ga obožavaju, treneri smatraju prvom violinom, a da još godinama oko njega žele graditi momčad dokazali su i posljednjom ponudom. Naime, kako javlja talkSPORT, za Ricea su u klubu spremili osmogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 200 tisuća funti tjedno, čime bi postao daleko najplaćeniji igrač. Naravno, obvezati se nekome na tako dugi rok je uvijek riskantno, naročito u nogometu (pogotovo Premier ligi) gdje jedna – dvije dobre sezone ne znači da dogodine nećete strepiti za očuvanje prvoligaškog statusa. Uostalom, ako netko smatra da pretjerujemo, neka pogleda što se događa u Evertonu…

Za uslugama ovog sjajnog veznjaka kojeg smo ove sezone imali prilike gledati u Lijepoj našoj kad se West Ham sukobio s Dinamom u Europskoj ligi zainteresirani su, i to već dvije godine, Chelsea i Manchester United. No, Englezi svoje igrače cijene jako puno, možda čak i previše, pa je tako malo vjerojatno da će se transfer dogoditi osim ako ne budu zadovoljeni iznimno veliki apetiti uprave West Hama.

Dosad je 23-godišnjak skupio 193 nastupa, 10 pogodaka i 9 asistencija za Čekićare, a ako bi kojim slučajem potpisao ovaj ugovor koji mu se nudi za očekivati je da bi svrgnuo s trona sadašnjeg kapetana Marka Noblea po broju nastupa za klub (548).

Premier liga, zaostale utakmice, 11. svibnja

21. kolo

Leicester – Norwich 20.30

30. kolo

Watford – Everton 20.45

33. kolo

Leeds – Chelsea 20.30

Wolves – Manchester City 21.15

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Declan RiceWest Hamnogometni transferitransferiugovor

Ostale Vijesti