Foden i Mahrez za „petardu“ Citya

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.06.20. | 22:53

Uvjerljiva pobjeda Guardiolinog stroja.

Nogometaši Manchester Citya uvjerljivom su predstavom okončali 30. kolo Premiershipa za ponedjeljak. U goste im je na Etihad došao Burnley koji će se kući vratiti bez ijednog boda u džepu, ali sa pet primljenih komada.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu. Prvo je Phil Foden odličnim udarcem u 22. minuti pogodio za 1:0, a potom je Riyad Mahrez sjajnim lažnjakom izbacio dvojicu i jakim udarcem matirao gostujućeg vratara Popea, da bi u trećoj minuti nadoknade prvog dijela Alžirac zabio svoj drugi gol na utakmici iz jedanaesterca.

 

 

Jedina loša stvar za momčad Pepa Guardiole koja se dogodila u prvom poluvremenu jest ozljeda Sergija Aguera koji je morao napustiti igru.

U drugom poluvremenu još se u strijelce upisao David Silva (51'), nakon lijepe akcije Bernarda i Fodena, da bi se mladi engleski veznjak po drugi put upisao u strijelce za konačnih 5:0 u 63. minuti.

Ovom pobjedom, Građani su došli do 63. boda, čime ostaju nedodirljivi na drugom mjestu, dok je Burnley ostao na 11. mjestu, daleko od zone ispadanje, ali i od plasmana u Europu.

 

 

(Foto: Shaun Boterrill/Reuters)


Tagovi

David SilvaSergio AgueroRiyad MahrezPhil Foden

Ostale Vijesti