Finale nismo izgubili zbog svađe, nego umora, Mandžo i Pjanić nisu mogli hodati...

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.05.20. | 13:41

Nekoliko godina prošlo je od finala Lige prvaka u Cardiffu u kojem je Real dobio Juve 4:1, a kapetan Stare dame u svojoj autobiografiji demantirao je glasinu koja je godinama mučila navijače talijanskog prvaka.

„Dosta se pričalo o toj utakmici nakon našeg poraza od Real Madrida u Cardiffu,“ započeo je Chiellini.

„Šuškalo se kako smo se pokačili, kako je izbio nered u svlačionici, ali to nema veze s istinom. Bili smo jednostavno iscrpljeni,“ napisao je u svojoj nedavno objavljenoj autobiografiji „Io Giorgio“.

„Ne razumijem logiku te glasine. Što, izjednačili smo na 1:1 i zatim se pokačili oko toga?! Pa nismo prvo poluvrijeme izgubili 3:0. Čak i da jesmo, ne bi imalo smisla svađati se u tom trenutku.“

„Ta finalna utakmica igrala se jako kasno, bili smo jednostavno premoreni i zato smo poraženi. Nakon prvog poluvremena Mandžukić je jedva hodao u svlačionici, Pjanić također. Naša liječnička služba tretirala im je koljena, a Allegri nam je održao govor i to je bilo sve,“ objasnio je.

„Imali smo aktivan rezultat na poluvremenu i dogovor je bio kako ćemo pokušati potpuno preokrenuti rezultat, međutim tad smo primili za 2:1 i situacija se drastično pokvarila,“ podvukao je.

Real Madrid poveo je u tom finalu golom Cristiana Ronalda u 20. minuti, ali sedam minuta kasnije Mario Mandžukić izjednačio je škaricama na 1:1. Stara dama je u nastavku nestala u svega nekoliko minuta, najprije je u 61. Casemiro zabio za 2:1, a tri minute kasnije Ronaldo je povisio na 3:1. U sučevom vremenu Marco Asensio je postavio konačan rezultat...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

NogometLiga prvakaMario MandžukićGiorgio Chiellini

Ostale Vijesti