Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Filip Mrzljak za Germanijak: "Pokazali smo da se znamo braniti, sad je vrijeme da pokažemo da znamo zabiti gol"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 11:15

Iskusni veznjak stigao je ove zime u Veliku Goricu kao slobodan igrač i odmah postao kapetan Gorice

Titule se osvajaju kvalitetom i iskustvom, a za ostanak u ligi je ovo drugo možda i potrebnije. To je bila mantra čelnih ljudi Gorice u zimskom prijelaznom roku s obzirom na to da su treneru Sopiću napunili svlačionicu iskusnim i prekaljenim igračima. Jedan od njih je i Filip Mrzljak koji se nakon gotovo cijelog desetljeća vratio u HNL. Dijete Dinama koji je igrao u Lokomotivi, Rumunjskoj, Rusiji - sada je novi član prvoligaša iz Velike Gorice.

“Bio sam slobodan igrač nakon što je UFA ispala iz lige. Čekao sam da mi se nešto otvorio u Rusiji, ali situacija nije bila baš najbolja. I u prosincu sam potpisao s Goricom i riješio pitanje nastavka karijere”, priča nam Filip Mrzljak koji nije uopće dovodio u pitanje svoj izbor iako je Gorica u zoni ispadanja.

“Imam iskustva tih borbi za ostanak u Rusiji i Rumunjskoj. Nije me strah jer sam navikao na taj stres. Mislim da je Gorica proteklih godina pokazala kako ne zaslužuje biti na ovom mjestu i siguran sam da ćemo na proljeće promijeniti neke stvari”, s dozom samopouzdanja priča Mrzljak koji očito visoko kotira kod Željka Sopića obzirom da mu je odmah dao kapetansku traku.

“Nisam baš mlad, imam iskustva. Razgovarao sam s trenerom o tome i nisam se protivio kada su mi ponudili. Trudit ću se opravdati povjerenje”, rezimira Mrzljak koji je s Goricom otvorio proljeće s dvije nule bez golova. I dok mogu opravdano žaliti za onim penalom u završnici protiv Varaždina, veliku dozu samopouzdanja dobili su na Maksimiru prošli vikend.

“Bio je to poseban osjećaj za mene. Ipak sam je bio dio Dinama od 8 do 18 godine. Rođeni sam Zagrepčanin i nažalost nisam to okrunio službenim nastupom za Dinamo, ali tako je valjda trebalo biti. Bio mi je gušt istrčati na Maksimir, slušati te pjesme koje su me motivirale. Lijepo je to bilo”.

A lijep je i taj bodi koji je Gorica odnijela u Turopolje

“Pokazali smo da se znamo braniti, sada je vrijeme da pokažemo da znamo zabiti gol. Skupljamo polako te bodove, neće biti lako ali veliki sam optimist. U ovoj momčadi ima puno mladih i možda je trebalo nas par starijih da napravimo dobar balans”.

Gorica djeluje ratnički na terenu. Očito je Željko Sopić prenio na momčad svoj karakter koji ga prati od igračkih dana.

“Ne znam koliko se to vidi s tribina, ali složit ću se s vama da imamo taj neki ratnički karakter u momčadi i upravo zato mislim da pitanje ostanka u ligi neće biti tako velik zalogaj za Goricu”.

Duga pauza Mrzljaka i HNL-a dovodi do pitanja kako mu se čini naše prvenstvo u odnosu na ono što je ostavio kada je kao mlad igrač otišao u inozemstvo.

“Vidi se razlika. Promijenilo se puno toga na bolje. Klubovi su stabilniji, sve izgleda nekako konkretnije”.

I Gorica izgleda tako, pogotovo u odnosu na jesenski dio HNL-a.

“Puno je tu mladih, došlo su nam trojica igrača Osijeka, tu je iskusni napadač Matavž. Pokazali smo u Maksimiru da možemo. Nije sve bilo u superlativima, ali znamo stajati na terenu. Treba ponavljati i raditi na dobrim stvarima, ispravljati i bolje reagirati u neki drugim i bit će to na kraju dobro. Optimist sam”, zaključio je Mrzljak.



Tagovi

Filip MrzljakHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti