REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS/Andrew Boyers

FIFA premjestila utakmicu za 3. mjesto u Tanger, navijači ljuti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 19:41

Utakmica se trebala igrati u subotu u 16.30 sati u Rabatu na stadionu Prince Moulay Abdellah, a finale na istom stadionu u 20.00 sati

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) premjestila je utakmicu za treće mjesto Svjetskog klupskog prvenstva između brazilskog Flamenga i egipatskog Al Ahlyja iz Rabata u Tanger.

Utakmica se trebala igrati u subotu u 16.30 sati u Rabatu na stadionu Prince Moulay Abdellah, a finale na istom stadionu u 20.00 sati.

Međutim, FIFA je odlučila utakmicu za treće mjesto prebaciti u Tanger kako bi se sačuvao teren za finale između Real Madrida i Al Hilala.

"Navijači koji su kupili ulaznice bit će obaviješteni uskoro", stoji u priopćenju FIFA-e.

Nacionalni željeznički operater Maroka, organizirat će posebne putne aranžmane koji će omogućiti onima koji žele gledati utakmicu za treće mjesto u Tangeru da to i učine.

"Vlasnici ulaznica moći će zamijeniti svoje postojeće ulaznice za nove za utakmicu za treće mjesto ili imati mogućnost podnijeti zahtjev za povrat novca za postojeće ulaznice," dodaje se.

Odluka, koja je donesena 48 sati prije utakmice, izazvala je zbunjenost i bijes među navijačima koji su otputovali u Maroko i sada se suočavaju s velikom logističkom glavoboljom.

U Maroko je stiglo oko 15.000 brazilskih navijača. Većina Brazilaca je rezervirala letove iz Casablance, koja je samo jedan sat udaljena iz Rabata, dok je do Tanger na četiri sata vožnje. Problem predstavljaju i hotelske rezervacije koje više nije moguće promijeniti.

"Ne možete promijeniti mjesto odigravanje utakmice na međunarodnom turniru kao što je ovaj, preko noći. To je krajnji nedostatak poštovanja prema navijačima," kazala je Tatiana Ribeiro iz turističke agencije Ribeiro Viagens.

(Hina)


Tagovi

Svjetsko klupsko prvenstvoFlamengoAl AhlyMaroko

Ostale Vijesti