REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Fifa potvrdila: Betis u zadnji tren doveo pojačanje, imat će pravo nastupa protiv Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 20:25

Šest puta nastupio je za reprezentaciju Španjolske

Španjolski nogometni prvoligaš Betis, koji će za dva tjedna igrati protiv Dinama u šesnaestini finala Konferencijske lige, formalizirao je u petak dovođenje španjolskog veznjaka Pabla Fornalsa iz londonskog West Ham Uniteda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva obavila je transfer u četvrtak, ali zbog informatičke greške u West Hamu taj transfer nije bio zabilježen do ponoći kada je istekao zimski prijelazni rok u Španjolskoj. Krovna nogometna organizacija FIFA u petak je pregledala dokumente i nastali slučaj, nakon čega je odobrila prelazak 27-godišnjeg Fornalsa.

"Španjolski reprezentativac će biti naš igrač do ljeta 2029.", priopćio je Betis.

Fornals, koji može igrati na svim pozicijama sredine terena i na krilima, ove sezone je sudjelovao u 23 utakmice za West Ham ali se nije upisao u strijelce. Za Španjolsku, koja će u lipnju igrati s Hrvatskom u skupini Europskog prvenstva, nastupio je šest puta i zabio jedan gol.

Tijekom karijere je igrao i za Malagu te Villarreal.

Trećeplasirana momčad hrvatskog prvenstva Dinamo igrat će s Betisom 15. veljače u Sevilli prvu utakmicu 16-ine finala Konferencijske lige. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Fornals je prošle sezone s West Hamom osvojio to natjecanje.

Španjolac je bio u West Hamu od ljeta 2019. pa je već igrao protiv zagrebačkog Dinama u skupini Europske lige u rujnu i prosincu 2021. U pobjedi "čekićara" u Zagrebu od 2-0 sudjelovao je na lijevoj strani 83 minute dok je u porazu od 0-1 u Londonu odigrao prvih 45 minuta na sredini terena.

"Stigao sam kao dječak i postao čovjek ovdje (u West Hamu)", napisao je Fornals u oproštajnom pismu objavljenom na internetskoj stranici kluba. "Bilo mi je veliko zadovoljstvo boriti se protiv ispadanja iz lige u prvoj sezoni pa stići do šestog mjesta u prvenstvu sljedeće sezone, te igrati s vama polufinale Europske lige (2022.), a zatim i osvojiti europski trofej (Konferencijsku ligu)", dodao je.

(Hina)


Tagovi

nogometni transferitransferitransferi uživoBetisPrimeraLa Liga

Ostale Vijesti