REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Fernando Santos je bivši, dolazi li vrijeme Josea Mourinha?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.12.22. | 20:09

Promjene na portugalskoj klupi

Čekala se samo potvrda, a ona je danas postala i službena: Fernano Santos više nije izbornik Portugala, priopćio je to Portugalski nogometni savez. Stručnjak koji je osvojio Europsko prvenstvo 2016. godine odlazi nakon osmogodišnje gaže za kormilom Portugala.

"Portugalski nogometni savez i Fernando Santos složili su se oko prekida vrlo uspješnog putovanja koje je započelo u rujnu 2014. Nakon jednog od najboljih nastupa reprezentacije ikad u završnoj fazi Svjetskog prvenstva, u Kataru, odlučeno je kako je ovo pravi trenutak za početak novog ciklusa. S Fernandom Santosom na čelu reprezentacije naša je zemlja prvi put osvojila dva međunarodna natjecanja: nezaboravni Euro 2016. u Francuskoj i Ligu nacija 2019. godine. Osim osvojenih naslova, Fernando Santos postao je portugalski izbornik s najviše utakmica i najviše ostvarenih pobjeda. Bila je čast imati trenera i osobu poput Santosa na čelu reprezentacije. Upravni odbor će započeti proces izbora sljedećeg izbornika", navedeno je u priopćenju.

A na njegovo mjesto uskoro bi trebao uskočiti Jose Mourinho, kojeg portugalski mediji guraju na pole position za tu poziciju. (pz)


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaFernando SantosJose Mourinho

Ostale Vijesti