JASON CAIRNDUFF/Action Images
JASON CAIRNDUFF/Action Images

Fenerbahče želi Bilića, ali za Super Slava je puno izgledniji povratak na Otok

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 09:07

Turski velikan može mu ponuditi 2.5 milijuna eura po sezoni, što nije dovoljno za trenera njegovog renomea. Osim novčanih problema, bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije navijača bivšeg mu kluba.

Kad je krajem prošle godine raskinuo ugovor s WBA, mnogi su vjerovali kako neće dugo čekati na novi angažman. I bili su u pravu, jer kineski Beijing Guoan potpisao ga je već 7. siječnja.

Dosad je na klupi kineskog kluba odradio pet utakmica. Učinak i nije najbolji, dvije pobjede i tri poraza, s tima da je onaj posljednji, protiv japanskog Kawasaki Frontale u drugom kolu Lige prvaka, sve iznenadio.

Japanski sastav slavio je rezultatom 0:7, ali treba reći kako je najstariji igrač u redovima Bilićeve momčadi bio vratar Quanbo Guo, 23-godišnji povremeni reprezentativac Kine, pa je tako ovaj rezultat ipak malo razumljiviji.

No, postoji mogućnost da se Bilić za ovaj težak poraz neće morati pravdati kineskim vlasnicima jer za njegovim su uslugama zainteresirana dva europska kluba.

Prvi dolazi iz Turske, a to je Fenerbahče. Tamošnji mediji ističu kako kontroverzni predsjednik Ali Koč Biliću nudi 2.5 milijuna eura godišnje, ali ne za njega, već za cijeli njegov stožer. Biliću je to premalo, a iako je sam u nebrojeno navrata isticao kako nema zemlje poput Turske te da će se tamo sigurno vratiti jednog dana, upitno je kako bi na sve reagirali navijači bivšeg mu kluba Bešiktaša.

Crno-bijeli iz Istanbula imaju trenera, ali crno-bijeli iz Londona nemaju. Scott Parker nije s Fulhamom uspio osigurati ostanak u Premier ligi pa je tako otišao s mjesta glavnog trenera. Nije dugo čekao na novi posao jer je prije nekoliko dana imenovan za novog trenera Bournemotha, a njegovo mjesto na klupi Fulhama mogao bi zamijeniti baš Slaven Bilić.

I to je sve samo ne nemoguće. Jer, Slaven zna zahtjeve Championshipa, Slaven zna kako izgleda život u Londonu, Slaven zna – sve. Prilagodba na novo okruženje gotovo pa ne bi ni postojala, a sve to ističu i britanski mediji koji ga drže za jednog od favorita. Iako, nije jedini u kombinaciji…

Bilo kako bilo, Bilić bi uskoro mogao ponovno pakirati kofere. Kina je izazovna, ali svi znaju prave motive odlaska tamo. Slaven definitivno nije netko tko više nema što za ponuditi nogometnom svijetu te je njegov povratak samo pitanje dana. Nadamo se da će taj dan doći prije nego kasnije…


Tagovi

Slaven BilićFulhamFenerbahçenogometni transferiBeijing Guoan

Ostale Vijesti