REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Fenerbahçe ponudio 7.25 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca!?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 12:28

Na ljeto žele dovesti i Lucasa Mouru koji neće produljiti suradnju s Tottenhamom.

Vijesti o nogometnim transferima koje ‘nastanu’ u Turskoj uvijek treba uzimati s dozom opreza, ali ona najnovija svakako će zanimati mnoge u Lijepoj našoj. Naime, prema navodima tamošnjih medija, Fenerbahçe je poslao 7.25 milijuna eura vrijednu ponudu za hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića! Veznjak Atalante u drugom dijelu sezone nema status prvotimca, u samo jednoj od pet odigranih utakmica u 2023. godini bio je starter, dok je posljednja dva ogleda Božice propustio zbog problema s gležnjom. Pašalić je u Bergamo stigao prije četiri i pol godine iz Chelseaja, ali je prvo bio na dvogodišnjoj posudbi, da bi ga na kraju Atalanta trajno potpisala za 17 milijuna eura (2.5 milijuna eura plaćena je posudba, 14.5 milijuna eura iznosio je otkup ugovora).

Atalanta se trenutno nalazi na 6. mjestu Serie A, a talijanski mediji javljaju kako na kraju sezone planiraju napraviti potpunu rekonstrukciju momčadi. Iskusnog napadača Zapatu, koji je također ‘out’ zbog problema sa zadnjom ložom, se povezuje s Torinom, Koopmeinersa navodno želi Liverpool, dok je sada postao aktualan i mogući transfer Pašalića.

FIFA je dala posebnu dozvolu da se prijalzni rok u Turskoj produlji do 5. ožujka, a iako je nogomet tamo prilično nebitan posljednjih mjesec dana, mnogi klubovi ipak nastavljaju ‘normalno’ raditi. Inače, Hatayspor i Gaziantep FK su se povukli iz Süper Lig te se više neće natjecati ove sezone, ali će sljedeće sezone ostati prvoligaši. Takvu odluku donio je NS Turske.

Pašalić još uvijek nije donio odluku je li spreman preseliti u Tursku, ali se isto tako ne navodi je li Atalanta prihvatila navodnu ponudu za hrvatskog veznjaka.

Što se tiče Fenerbahçea, oni se trenutno nalaze na drugom mjestu Süper Lig s devet bodova manje (i utakmicom manje) od Galatasaraya, a u zimskom prijelaznom roku su doveli Jaydena Oosterwoldea (Parma, 6 milijuna eura), Brumu (PSV, 4.25 milijuna eura) te Sameta Akaydina (Adana Demirspor, 3.7 milijuna eura).

Osim toga, spominje se da će na ljeto, kad mu istekne ugovorna obveza s Tottenhamom, čelni ljudi kluba krenuti po Lucasa Mouru, dok je transfer Fabija Borinija iz Karagümrüka navodno već dogovoren.

U slučaju da se transfer dogodi, Pašalić će postati treći hrvatski nogometaš u povijesti kluba, a prije njega su žuto-plavi dres nosili Stjepan Tomas (28 nastupa) te Miki Rapaić (68 nastupa, 16 pogodaka). (I.A.S.)



Tagovi

FenerbahçeMario PašalićAtalantanogometni transferitransferi

Ostale Vijesti