Fener na hrvatski pogon? Osim Čolaka, mete za središnjeg napadača su Livaja i Mandžukić

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.09.20. | 19:45

Trojica Hrvata u kombinaciji su za novu 'devetku' kultnog turskog kluba

Fenerbahče već neko vrijeme nije na razini. Navijači, standradno, imaju velika očekivanja, ali momčad već nekoliko godina gubi korak za Bešiktašem, Galatasarayjom i Bašakšehirom koji su iz godine u godinu sve bolji.

Turski mediji standradno su skloni senzacijama, ali ovih dana 'zakotrljala' se priča kako je turski velikan zainteresiran za čak trojicu Hrvata.

Jasno, neće sva trojica potpisati za klub, ali imena koja se spominju ona su Antonija Mirka Čolaka, Marija Mandžukića i Marka Livaje.

Čolak je prošle sezone bio najbolji strijelac HNL-a te je ovaj prijelazni rok idealno vrijeme da ga Rijeka proda. Posljednje vrijeme 26-godišnji napadač nije u najboljoj formi, ali usprkos svemu njegova tržišna vrijednost ne pada. Mišković je u nedavnom razgovoru za Index potvrdio kako ga Rijeka planira prodati ovog ljeta, a kao buduće destinacije spominju se Francuska, Njemačka i Turska.

Prije godinu dana, Čolak je imao praktički dogovoren prelazak u Rennes, ali je transfer propao u posljednji trenutka budući da se Čolak ozlijedio. Francuzi su tada za njega bili spremni izdvojiti 3,7 milijuna eura, dok bi danas vjerojatno morali podebljati svoju ponudu ukoliko ga žele vidjeti u svojim redovima. Osim Rennesa, iz Ligue 1 spominju se još Nantes i Bordeaux.

Kako saznaje Germanijak, Rijeka trenutno ima dvije službene ponude za svojeg središnjeg napadača, a jedna od njih došla je od Fenerbahčea. Turcima je napadač neophodan, ali iznos koji su ponudili Riječanima u ovom trenutku nije poznat. Čolak, koji je odbio iznimno unosnu ponudu egipatskog Pyramidsa kojeg vodi Ante Čačić, želi nastaviti karijeru u nekom od klubova koji igra u Ligi prvaka, ali upitno je hoće li ponuda takvog kluba stići na Rujevicu...

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2946030798836535&show_text=true&width=552&height=513&appId" width="552" height="513" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Nadalje, nije Čolak jedini Hrvat kojeg Turci prate. Mario Mandžukić je već neko vrijeme bez kluba. „Katarstofra“ je iza njega, Super Marija prate Fiorentina, Lokomotiv Moskva i Benevento, a sada se u priču uključio i Fenerbahče. Iako za njega nije potrebno platiti nikakvu odštetu, Mandžukić očekuje izrazito visoka primanja, a navodno je upravo to glavni problem zašto ga Fenerbahče već nije angažirao.

Osim spomenutog dvojca, tu je i Marko Livaja.

Zvijezda AEK-a, igrač izrazito 'vruće krvi' koji bi se svojim temperamentom izvrsno uklopio u momčad Fenerbahčea, netko je koga turski velikan prati već duže vrijeme. 27-godišnjak je protekle dvije sezone u Grčkoj, igra jako dobro, a iako ga Transfermarkt trenutno vrednuje na 4,5 milijuna eura, dobra stvar u ovom potencijalnom transferu je ta da mu ugovor ističe za manje od godinu dana.

Ipak, turski mediji su takvi da samo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi nisu povezivani s njihovim klubovima pa je tako teško razaznati što je istina, a što čista medijska špekulacija. U opticaju su tako još imena Ze Luisa (Porto) i Samatte (Aston Villa), ali... S Turcima nikad ništa nije sigurno!

Bilo kako bilo, Fenerbahče će u ovom prijelaznom roku sigurno dovesti minimalno jednog središnjeg napadača, a hoće li jedan od njih biti Hrvat... Saznat ćemo u naredna dva tjedna.

(foto:, Matija Habljak/PIXSELL, Action images, Jeff Holmes/Press Association/PIXSELL )

 


Tagovi

Mario MandžukićMarko LivajaAntonio-Mirko Čolak

Ostale Vijesti