REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Felixov hat-trick u asistencijama na otvaranju sezone, Bilbau dojam, ali ne i svi bodovi protiv Mallorce

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 21:41

Simeoneova momčad popela se na vrh prvenstvenog poretka s uvjerljivom pobjedom protiv Getafea.

Sjajnu utakmicu odigrao je Atletico na samom otvaranju sezone protiv Getafea. Simeoneova momčad na kraju je slavila s uvjerljivih 3:0, golove su zabijali Morata (15., 59.) i Griezmann (75.), dok je trostruki asistent bio Joao Felix.

Gosti su bili bolji i konkretniji tijekom svih 90 minuta te su zasluženo slavili. Za domaći sastav je dvije dobre prilike zapucao Borja Mayoral (41., 74.), u oba navrata je njegov udarac otišao preko gola, a kad se protiv Atletica ne realiziraju takve prilike, jasno je kako se do pobjede teško može doći.

Morata je zabio u ranoj fazi susreta nakon asistencije Felixa. Lijepo dodavanje, ali još ljepša završnica Morate koji je Soriju ostavio nemoćnog.

Nakon tog pogotka gosti su malo umrtvili igru, da bi onda u nastavku ubacili u brzinu više i puno prije posljednjeg sučeva zvižduka zaključili pitanje pobjednika.

Isti dvojac bio je u prvom planu i u 59. minuti kad je Atletico povećao svoje vodstvo, samo je ovog puta Morata imao puno lakši zadatak nego kod prvog pogotka. Nesretni Soria ponovno je mogao samo pogledom ispratiti loptu u mrežu, s tim da je veliku većinu posla napravio Felix koji je sjajnim dodavanjem izbacio cijelu obranu što Morata nije propustio realizirati.

Do kraja utakmice, u 79. minuti, sjajno je pogodio i Griezmann. Bila je to kontra gostiju, dubinsku loptu poslao je Felix, Griezman s desne strane okomito krenuo u sredinu, napravio si je dosta mjesta za udarac (pomogao je i Morata koji je kretanjem odvukao igrača) pa onda sjajno tukao s 20-ak metara za, ispostavit će se i konačnih, 3:0 za gostujući sastav.

Atletico je ovom pobjedom stigao do prvog mjesta La Lige, a Ivo Grbić je utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

U utakmici igranom u ranijem terminu, Athletic i Mallorca odigrali su ogled u kojem nije bilo golova.

Sjajan je bio Athletic, ali napadači su se pošteno ispromašivali. Baš kao što je nekoliko sjajnih obrana upisao gostujući vratar Rajković. U samom finišu utakmice (91. minuta) srpski vratar sjajno je obranio udarac Nice Williamsa čime je svojoj momčadi osigurao jedan bod. (ias)

La Liga, 1. kolo

Petak, 12. kolovoza

Osasuna – Sevilla 2:1

Subota, 13. kolovoza

Celta – Espanyol 2:2

Valladolid – Villarreal 0:3

Barcelona – Rayo Vallecano 0:0

Nedjelja, 14. kolovoza

Cadiz – Real Sociedad 0:1

Valencia – Girona 1:0

Almeria – Real Madrid 1:2

Ponedjeljak, 15. kolovoza

Atletic Bilbao – Mallorca 0:0

Getafe – Atletico Madrid 0:3

Betis – Elche 21.30



Tagovi

Atletico MadridJoao Felix

Ostale Vijesti