Fantastični milanski derbi! Icardi kasnim pogotkom srušio Milan koji se dvaput vraćao iz mrtvih! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.10.17. | 22:41

Kakva utakmica!

Prvi ovogodišnji Derby della Madonnina između Intera i Milana bio jedan je od najiščekivanijih u posljednje vrijeme.

>>TIJEK UTAKMICE: Pogledajte svih pet golova s fantastičnog milanskog derbija!

>>Perišić ubio Musacchija pa sjajno namjestio gol Icardiju (VIDEO)

Revitalizacija Milana ovog velikim količinama kapitala kineskih vlasnika, kojeg su uložili u potpuni redizajn ekipe s jedne strane kao i sjajna forma još uvijek neporaženog Intera garantirali su jedan izrazito zanimljiv meč, a takav je zaista i bio. Pet pogodaka, preokreti i prekrasni golovi obilježili su ovaj veliki milanski derbi.

Od samog početka Inter se nametnuo kao bolja momčad. Već u 13. minuti Candreva je uzdrmao gredu dalekometnim udarcem, a u 23. minuti Miranda glavom također gađa zamalo neprecizno. A onda su u 28. minuti Nerazzurri konačno i poveli. Sjajan je centaršut poslao Candreva s desne strane a argentinski napadač se znalački izvukao između Milanovih stopera i skrenuo loptu u mrežu za 1:0.

Od Milana smo znakove života vidjeli tek u 44. minuti, nakon što je Kessie protegnuo Handanoviča, a Borinijev udarac iz odbijanca je otišao s vanjske strane mreže. Na odmor se išlo sa prednošću Intera, ali što je još bitnije bilo za Spallettija i njegovu momčad, sa osjećajem potpune kontrole susreta.

No, drugi dio je ponudio kudikamo življi i agresivniji Milan, gdje je već u 49. minuti Mussachiov gol poništen zbog zaleđa. Minutu kasnije Suso sjajno puca, ali Handanovič je na mjestu, kao i u 51. kada je zaprijetio Borini. Spomenimo da je napadačku igru Milana unaprijedio ulazak Cutronea, koji je na poluvremenu zamijenio Kessieja.

U 56. minuti inicijativa se isplatila. Suso je odlično povukao loptu, namjestio udarac na lijevu nogu i fantastično s ruba šesnaesterca plasirao loptu pokraj Handanoviča za izjednačenje. Svega sedam minuta kasnije novi pogodak Icardija! Odličnu je kontru povukao Inter; Perišić je sjajno slomio Musacchija i poslao povratnu loptu u srce šesnasterca gdje je na mjestu bio fantastični Icardi. Argentinac nije imao problema to podvući ispod Donnarumme za novo vodstvo Intera.

Međutim Milan se nije i dalje predavao te su u 81. minuti izjednačili po drugi put večeras. Borinijev ubačaj s lijeve strane nekako je pronašao put do Bonaventure, koji skreće centaršut prema okviru Interovog gola. Handanovič je bio na njoj, ali tek toliko da je gurne u svoju mrežu. Po nekima autogol slovenskog golmana, po nekima zgoditak Bonaventure, ali ono što je bitno je da je Milan došao do novog izjednačenja. Inače, 2:2 je bio rezultat protekla dva milanska derbija, stoga bi bilo smiješno da se i večeras taj rezultat ponovi.

Ipak nije.

Tragičar je ispao Ricardo Rodriguez, koji je u svom šesnaestercu u 89. minuti srušio D'Ambrosija, a sudac Tagliavento je pokazao na bijelu točku. Icardi je uzeo loptu i rutinski je plasirao s bijele točke za svoj hat-trick, što mu je 9 pogodak ove sezone, za novu veliku pobjedu Intera! Ovo im je sedma pobjeda u osam kola – uz jedan remi – što je učinak dovoljan za drugo mjesto na ljestvici. S druge strane, Milan je u velikim problemima; ovo im je četvrti poraz u četiri susreta, uz negativnu gol razliku. Montella će unatoč dobrom poluvremenu njegove momčadi morati štošta objasniti gazdama, kako se momčad s tolikim ulaganjima nakon osam kola nalazi na katastrofalnom desetom mjestu ljestvice…

(Foto: Action Images)


Tagovi

SusoMauro Icardi

Ostale Vijesti