Falcao i Kane bit će na suprotnim stranama u osmini, a mogli su igrati zajedno!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.06.18. | 12:52

Kolumbijski napadač mogao je igrati za Englesku.

OKLADI SE Kolumbija - Engleska

Nećete vjerovati, ali 32-godišnjak vuče korijene iz Yorkshirea! Naime, njegov pra-pradjed Geroge King rođen je u toj engleskoj pokrajini.

On nije bio profi sportaš, radio je kao računovođa u gradiću Selbyju u sjevernom Yorkshireu i radije je igrao golf nego nogomet. Preselio je u Južnu Ameriku 1932. godine i oženio Kolumbijku Julianu, koja mu je rodila kćer, odnosno Falcaovu baku, majku njegova oca Garcije.

Falcaov otac čak je pokušao nabaviti britansku putovnicu sinu kako bi mu pribavio status građanina europske unije te olakšao transfer u Europu, ali aplikacija za državljanstvo mu je odbijena.

„Ponosan sam na svoje engleske korijene,“ rekao je u intervjuu prije nekoliko godina napadač kolumbijske reprezentacije.

„Radamel je imao 13 godina kad sam otišao u ambasadu zatražiti britansku putovnicu za njega. Mislio sam kako će sa statusom građanina EU lakše pronaći klub u Europi, ali odbili su me,“ priznao je njegov otac.

Falcao je tako ostao samo Kolumbijac sakupivši 76 nastupa za reprezentaciju i zabivši 30 golova i bit će najveća prijetnja Englezima u drugom krugu SP-a. S druge strane stajat će još jedan sjajan centarfor, engleski napadač Harry Kane, a tako malo je nedostajalo da zaigraju zajedno.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Radamel FalcaoHarry KaneEngleska nogometna reprezentacijaKolumbijska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018

Ostale Vijesti