Fabregas debitirao, Monaco iščupao bod

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.01.19. | 22:53

Novi bod momčadi Thierrya Henrya.

Nogometaši Monaca uspjeli su u 20. kolu Ligue 1 iščupati bod na teškom gostovanju u Marseilleu. Kod velikog rivala na Velodromeu odigrali su 1-1 i tako ponovno došli do skromnog boda nakon dva uzastopna prvenstvena poraza. Ruku na srce, upisali su dvije pobjede u Kupu i Liga kupu, ali dok god se nalaze na pretposljednjem mjestu ljestvice, prvenstvo im je prioritet.

Domaćini su od starta bili kvalitetniji suparnik, a već u 13. minuti Maxime Lopez poentirao je za vodstvo svog kluba. Nastavili su napadati domaći igrači, ali momčad Thierrya Henrya dolazi do izjednačenja u 38. minuti. Strijelac je bio Youri Tielemans na asistenciju Henrichsa.

Nisu se predavali igrači Rudya Garcije, nizale su se brojne prilike, a fantastičnu je propustio Florian Thauvin u sudačkoj nadoknadi kada je nečuvan s pet metara glavom gađao tik iznad grede. Istom je igraču u 72. minuti poništen pogodak zbog prekršaja na gostujućem vrataru Diegu Benagliju koji mijenja ozlijeđenog Danijela Subašića.

Dodajmo da je debi za klub iz Kneževine upisao i novopridošli veznjak iz Chelseaja, Cesc Fabregas, ali gosti su morali zaigrati bez klasičnog napadača jer se uz cijelu nisku ozlijeđenih, povrijedila i udarna igla, Radamel Falcao.

Ranije danas, Rennes je upisao minimalnu gostujuću pobjedu nad Nantesom kojeg vodi Vahid Halilhodžić. Jedini pogodak na utakmici zabio je Damien Da Silva u 13. minuti. Gostujuću pobjedu upisao je i Strasbourg koji je porazio Toulouse rezultatom 2-1. Golove za goste zabili su Ajorque (17') i Sissoko (64'), dok je Yaya Sanogo zabio za poraženog domaćina iz jedanaesterca (29').

Još jedan remi danas odigrali su Dijon i Montpellier, a rezultat je bio identičan kao u Marseilleu. Za Dijon je poentirao Said (54'), dok je Le Tallec u 61. donio bod gostima.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Cesc FabregasThierry Henry

Ostale Vijesti