FA Kup: Rooney postao najbolji strijelac u povijesti Manchester Uniteda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 07.01.17. | 15:17

'Crveni vragovi' su se lako plasirali u šesnaestinu finala FA Kupa.

Današnji program u engleskom FA Kupu otvorili su Manchester United, a momčad Josea Mourinha je s uvjerljivih 4:0 prošla u daljnji tijek natjecanja. Portugalski trener je odmarao Pogbu, Ibrahimovića i Mkhitaryana, ali je jednoj od vodećih momčadi Championshipa suprotstavio jako dobru momčad koja je dominirala od prve do posljednje minute utakmice. Reading je utakmicu završio bez udarca u okvir gola.

Prvi se u listu strijelac upisao Wayne Rooney koji je golom u 7. minuti ušao u povijest kluba s Old Trafforda. On je s ovim pogotkom došao do brojke od 249 gola u dresu 'Crvenih vragova'. Toliko je još zabio samo legendarni Bobby Charlton. Rooney mu se pridružio na vrhu liste strijelaca Manchester Uniteda, a uskoro će ga, sigurno, i prestići.


Pitanje pobjednika je u 15. minuti riješio Anthony Martial, a u drugom poluvremenu dva je gola da Marcus Rashford. Onaj drugi, u 79. minuti praktično je bio autogol gostujućeg vratara Ali Ah Habsija koji je teško pogriješio i umjesto da ispuca loptu desnom nogom, lijevom je uputio prema svojem golu. Rashford se samo pobrinuo da ona uđe u gol.


FA Kup:

Manchester United – Reading 4:0 (Rooney 7', Martial 15', Rashford 75', 79')

(Foto: Action Images)  

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

FA CupWayne Rooney

Ostale Vijesti