Everton želi zvijezdu Eredivizije, javio se Van der Vaart: “Nemoj tamo, uništit ćeš si karijeru“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.03.20. | 08:00

A da ide u Tottenham bi sve bilo u redu ili?

Razlog tomu nije neki spektakularan pogodak ili dribling kao što smo od njega navikli vidjeti u posljednjem desetljeću, već činjenica da je putem društvenih mreža i medija odlučio izraziti svoju zabrinutost glede potencijalnog transfera njegovog sunarodnjaka Steven Berghuis u redove Evertona

„Mislim da bi trebao ostati u Feyenoordu“, započeo je svoje izlaganje Van der Vaart pa nastavio:

„On je tamo glavni igrač, momčad se slaže oko njega“, dodao je.

„Čekaj, zar stvarno moraš ići u momčad kao što je Everton, a blizu si tridesete? Ako odigra dvije utakmice loše umjesto njega će na teren poslati nekog nespretnog Engleza i njegovi snovi o SP-u otići će u vjetar“, dodao je nekadašnji igrač Ajaxa, Reala, HSV-a i Tottenhama.

Ove sezone u svim je natjecanjima Steven Berghuis upisao 22 pogotka i 11 asistencija za kultni klub s De Kuipa, a sve te njegove dobre predstave nisu prošle ispod radara pa se sada za njegovim uslugama zainteresirao engleski Everton.

Van der Vaart, koji ima iskustvo igranja u Premier ligi budući da je dvije godine (i to jako dobro) branio boje Tottenhama, izrazio je svoju zabrinutost te sugerirao svojem sunarodnjaku da Otok nije najbolje mjesto gdje bi trebao nastaviti karijeru.

Steven Berghuis u karijeri je igrao za Go Ahead, Twente, VVV-Venlo, AZ Alkmar, Watford i Feyenoord, a u svojem sadašnjem klubu ima sve o čemu igrači maštaju – desetku, kapetansku traku te je uz sve to miljenik navijača.

Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 14 milijuna eura, a prema informacijama engleskog The Suna Everton je za njegove usluge spreman izdvojiti oko 25 milijuna eura što bi itekako zadovoljilo apetite nizozemskog velikana.

Što će biti u budućnosti, pokazat će vrijeme, ali nema nikakve sumnje da je Don Carlo već sada krenuo slagati igračku križaljku kako bi dogodine s Evertonom mogao ostvariti sve ono što uprava od njega očekuje. S Berghuisom u sastavu, to bi mu bilo puno lakše...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiSteven BerghuisRafael van der Vaart

Ostale Vijesti