Europske reprezentacije bojkotiraju Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.05.15. | 10:05

Hoće li Sepp Blatter ostati na čelu FIFA-e ili će svjetsku nogometnu organizaciju preuzeti jordanski princ Ali Al-Hussein?

Na današnjem zasjedanju FIFA-e u Zürichu dobit ćemo novog/starog predsjednika. U svjetlu ovotjednih uhićenja u samom vrhu svjetske krovne organizacije mnogi smatraju kako bi Blatter mogao izgubiti utrku za novi, peti uzastopni mandat.

Prije ovoga što se dogodilo bio sam siguran da će Blatter dobiti novi mandat. Sada više nisam. Ljudima je dosta svega, a princ Ali je mlad, ambiciozan i zbog toga ima moju podršku. Ne treba mu novac i može napraviti dosta dobroga za svjetski nogomet“, izjavio je jučer Michel Platini, predsjednik UEFA-e koji odavno vodi 'rat' s Blatterom. On je jučer Švicarca i pozvao da odstupi iz utrke, ali on je to odbio.

No, UEFA žestoko lobira da Blatter ne dobije mandat. Osim što će većina europskih zemalja glasati za Al-Husseina, Platini prijeti i drugim stvarima ako Švicarac ipak pobijedi. Jedna od njih je i bojkot europskih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu koje se 2018. igra u Rusiji.

„Nismo isključili ni tu mogućnost, o svemu ćemo raspravljati. Ako Blatter ostane na čelu, UEFA će ozbiljno razmotriti svoje odnose s FIFA-om, a o nastupu na Svjetskom prvenstvu ćemo donijeti odluku na demokratski način“, prenosi njemački Bild Platinijeve riječi.

Uz prijetnju bojkotom SP-a, Platini je najavio i kako bi svi europski predstavnici mogli izaći iz FIFA-inih tijela.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

FIFAUEFAMichel PlatiniSepp Blatter

Ostale Vijesti