Euro, stižemo!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 00:35

Fantastično drugo poluvrijeme bilo je dovoljno da izabranici Zlatka Dalića i matematički potvrde svoj plasman na Euro 2020. godine.

Od samog starta Hrvatska je pokazala da će ovo biti jednosmjerna utakmica iako rezultat nakon prvih 45 minuta i nije bio baš po volji domaćina.

Nakon samo pet minuta Modrić je imao veoma dobru priliku dovesti Vatrene u vodstvo, ali njegov udarac nije pravovremen te su ga u konačnici uspijeli blokirati slovački braniči.

U 20. minuti lijep centaršut u srce 16-erca uputio je Jedvaj, Petković je bio sam na 7-8 metara od gola ali je loše zahvatio loptu pa prilika Vatrenih odlazi u nepovrat.

Odmah u sljedećoj minuti Modrić je izveo udarac iz kuta, lopta ide točno na glavu Ćalete-Cara, ali njegov udarac je prelagan pa to slovački vratar lako brani.

U tim trenucima trajala je prava mini opsada slovačkog gola, a igrala se 26. minuta kada je izvrsno loptu u 16-erac ubacio kapetan Modrić, Vlašić je u sebisvojstvenom stilu ušao iz drugog plana u kazneni prostor ali njegov dobar udarac glavom brani vratar gostiju.

A onda u 32. minuti – šok. Praktički iz ničega Slovaci su poveli, lopta je došla do Maka koji lijepo prolazi po lijevoj strani, njegov ubačaj pronalazi Boženika koji iz neposredne blizine dovodi Slovake u vodstvo – 0:1

Do kraja poluvrmena veliku priliku promašio je Perišić, a neposredno prije odlaska na predah Boženik je imao još jednu priliku ali promjene na semaforu nije bilo.

Vatreni su u nastavak ušli puno odlučnije.

Igrala se 55. minuta, Perić je oduzeo loptu gostima na njihovoj polovici, do nje je stigao Nikola Vlašić koji se sjurio prema 16-ercu ali je sa nekih 20-ak metara odlučio testirati svoj udarac koji je ovoga puta precizan i Hrvatska se tako preko veznjaka moskovskog CSKA vraća u igru – 1:1

Svega pet minuta nakon izjednačenja, Hrvatska dolazi do vodstva. Modrić je ubacio loptu iz kornera, najbolje se u 16-ercu gostiju snašao Petković koji nebeski visoko skače i posprema loptu iza leđa slovačkog vratara! – 2:1

U 62. umalo smo vidjeli mat u tri poteza. Duga lopta Perića, Barišić iz prve ubacuje loptu na peterac gdje je Petković, ali njegov dobar udarac ide ravno u Dubravku.

U 66. minuti Slovaci ostaju bez Maka budući da je slovački veznjak potpuno nepotrebno zaradio drugi žuti karton čime si je osigurao ranije tuširanje od ostatka suigrača.

U 73. minuti Hrvatska dodatno povećava svoje vodstvo. Borna Barišić je izvrsno prošao po desnoj strani, njegov ubačaj ide točno na nogu Perišića koji efektno zabija i dovodi Hrvatsku do velikih 3:1

Do kraja utakmice više nije bilo promjena na semaforu iako su Vatreni imali nekoliko dobrih prilika, a najbolja je bila ona Brekala u sudačkoj nadoknadi koji je snažno potegao iz daljine, ali je vratar Slovačke bio na razini zadatka.

Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala plasman na Euro te potvrdila prvo mjesto u skupini E.

Bravo, Vatreni!

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Euro 2020Kvalifikacije za EuroSlovačka nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti