REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

Eto'o: PSG može sve osvojiti, Benzema je trebao dosad dobiti Zlatnu loptu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.09.21. | 18:58

„Teško mi je vidjeti Mourinha u Romi“

Legendarni golgeter Barcelone Samuel Eto'o nije ostao ravnodušan na napadačku mašineriju kakvu je stvorio PSG. Kamerunac je u razgovoru sa španjolskim medijima na panelu u Madridu najviše tematizirao PSG-ov 'dream team'.

„Momčad koju su složili je spektakularna. Imaju razloga vjerovati da mogu osvojiti sve što se osvojiti može. Nisam vjerovao da će Messi napustiti Barcelonu, mislim da to mnogi nisu očekivali, ali to je nogomet. Specifičan svijet u kojem ne možete predvidjeti što će se dogoditi.“, rekao je Eto'o.

Smatra kako je PSG napravi o sjajnu stvar dovevši Messija i Sergia Ramosa.

„Obojica su sjajni igrači i za PSG je privilegija imati ih u momčadi. Pariz kao grad jedan je od najljepših na svijetu. To je zanjih jako dobro okruženje. Navikli su na pritisak i oni se znaju nositi s tim. Nakon 20 godina karijere, ništa se neće kod njih promijeniti. Naprotiv, za PSG je dobro imati ovakve igrače u sastavu.“

Dotaknuo se i Kiliana Mbappea za kojeg smatra da će zauzeti mjesta Cristiana Ronalda i Lionela Messija u svjetskom nogometu, a njemu je dodao i Erlinga Haalanda. Odgovorio je i na pitanje je li Karim Benzema vječno podcijenjen igrač.

„Sigurno nije na mjestu na kojem bi trebao biti, ali takve se stvari događaju u nogometu. Da se ja pitam, on bi posljednjih godina bio jedan od kandidata za Zlatnu loptu. I prije je bilo takvih potcijenjenih igrača poput Maldinija, Roberta Carlosa, Raula,… Vrlo važni igrači koji nisu dobili pojedinačno priznanje“, rekao je Eto'o.

Surađivao je s Pepom Guardiolom i Joseom Mourinhom pa je dao svoj stav o njima dvojici.

„S Guardiolom smo sve osvojili u prvoj sezoni, ali Pep je imao nevjerojatan tim. S Mourinhom je bila druga priča. Pokazao nam je da se trofeji mogu osvojiti s drugom vrstom igrača. Bilo je zadovoljstvo igrati za njega u Interu. Teško mi je kao interistu vidjeti ga na klupi Rome, ali mi je i dalje prijatelj.“, zaključio je Eto'o.


Tagovi

Samuel Eto'o

Ostale Vijesti