Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Epilog ‘slučaja Livaja’: Finale Kupa opet na dvije utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 12:16

Domaćin prve bio bi po koeficijentu slabiji finalist, a uzvrat bi bio kod jačega

Finale Hrvatskog nogometnog kupa ponovno će se igrati na dvije utakmice, po jedna na terenu svakog od finalista, potvrdio je u posljednjoj ovosezonskoj emisiji Studio HNL voditelja Saše Marića HNS-ov povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Finale Hrvatskog nogometnog kupa se do 2014. godine, izuzev 1997. i 1999., igralo se na dvije utakmice, a takav sustav natjecanja vraća nam se već od iduće sezone.

“Sve faze će se igrati na jednu utakmicu, osim finala! Vratit ćemo finale na dvostruki kup sustav. Razgovarali smo i s klubovima. U krajnjoj liniji, to je zanimljivo jer oba kluba imaju dodatni prihod od gledatelja. Na ovaj način možda je zanimljiva ta jedna utakmica, neizvjesnija je, ali se na neki način previše troškova napravi, a zapravo efekt nije koji bi klubovi mogli imati”, kazao je Brezni pa dodao:

“Samo da pogledamo ovogodišnje finale, da je prva utakmica bila u Šibeniku, bio bi pun stadion, sigurno bi bio pun i u drugoj. Prema tome, klubovi bi mogli tu još dodatno zaraditi. Prijedlog je iskonzultiran s klubovima, da se samo finale igra na dvije utakmice, s tim da će domaćin prve utakmice biti slabije rangirani klub po kup-koeficijentu. To će krenuti već od iduće sezone. Prvu utakmicu bismo imali 15., a drugu 30. svibnja.”

Podsjetimo, ovogodišnje finale obilježeno je skandiranjem Marka Livaje, protiv kojeg je HNS zbog svega pokrenuo disciplinski postupak, kao i sramotno ponašanje Torcide koja je, između ostalog, uništila oko 1000 sjedalica te lijepila naljepnice s natpisom "neprijatelj broj 1" preko murala posvećenom djeci s Downovim sindromom. Rijeka je štetu procijenila na 100.000 eura, a HNS se obvezao popraviti sve nedostatke. (G)

Cijelu emisiju pogkedajte odvje:



Tagovi

Hrvatski nogometni kupHrvatski nogometni savezJosip BrezniMarko LivajaRijekaRujevicaRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti