Englezi dramatično prihvatili Škrtelov "poklon", Kazahstan šokirao Lewu i Poljake, Slovenci se čupali (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.09.16. | 20:07

Počela je borba za plasman na SP u Rusiji 2018. godine!

Teško, ali na koncu ipak zasluženo! Sam Allardyce krenuo je pobjednički na klupi Engleske i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine otvorio trijumfom na nezgodnom gostovanjem u Slovačkoj. Englezi su do tri boda došli na dramatičan način, u 95. minuti golom Adama Lallane!

Prvo poluvrijeme zgrozilo je otočku javnost. Englezi su odigrali katastrofalno, bez ijednog pokušaja prema domaćim vratima. No, onda im je priliku za pobjedom „ponudio“ Martin Škrtel. Domaći kapetan imao je žuti karton iz prvog dijela, a u nekoliko navrata potom srpski sudac Milorad Mažić mu je opraštao drugu javnu opomenu.

Sve do 57. minute kada je Škrtel po tko zna koji puta išao ružno na Harryja Kanea, nepromišljeno ga nagazivši po nozi. Nakon njegova iskljčenja, Engleska je preuzela potpunu dominaciju, svašta je skidao slovački vratar Kozačik, a u 90. minuti Sturridgeu je zbog zaleđa poništen pogodak... Ipak, debelo u sudačkoj nadoknadi Lallana je uspio matirati Kovačika, i to kroz noge za erupciju oduševljenja među engleskim navijačima u Trnavi.


U istoj skupini Litva i Slovenija remizirali su 2:2, a gosti na kraju moraju biti zadovoljni. Naime, Slovenci su dominirali, no domaći su sve do 77. minute imali dva pogotka prednosti, krasnim golovima još iz prvog poluvremena. Slovenija je tada prvo smanjila preko Krhina, da bi ih u 93. minuti Boštjan Cesar, nekadašnji stoper Dinama, spasio od poraza na startu kvalifikacija. Vrijedi izdvojiti dvostrukog asistenta Josipa Iličiča.

Dva gola viška prokockala je i Poljska u dalekom Kazahstanu. Četvrtfinalist s Eura je vodio zahvaljujući pogocima mladog Kapustke i Lewandowskog iz penala, no domaći su došli do senzacionalnog boda u nastavku. Dvostruki strijelac bio je Kižničenko, u 51. i 58. minuti.


Danska je pak u ovoj skupini svladala Armeniju. Bilo je samo 1:0 za Dance, i to zbog armenskog vratara Beglarjana koji je skidao čuda, pa čak i penal Eriksenu, inače u 17. minuti strijelcu tog jedinog gola.

Minimalnu pobjedu ostvario je i Robert Prosinečki s Azerbajdžanom kod slabašnog San Marina.

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2018.:

GRUPA C:

San Marino – Azerbajdžan 0:1 (Gurbanov 45')

GRUPA E:

Danska – Armenija 1:0 (Eriksen 17')
Kazahstan – Poljska 2:2 (Kižničenko 51' i 58' / Kapustka 9', Lewandowski 35' (11m))

GRUPA F:

Slovačka – Engleska 0:1 (Lallana 90+5')
Litva – Slovenija 2:2 (Cernych 32', Slivka 34' / Krhin 77', Cesar 90+3')

(Foto: Action Images)


Tagovi

Armenska nogometna reprezentacijaDanska nogometna reprezentacijaazerbajdžanska nogometna reprezentacijapoljska nogometna reprezentacijaSlovenska nogometna reprezentacijaSlovačka nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacijakvalifikacije za SP u Rusiji

Ostale Vijesti