Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Engleski mediji puni hvalospjeva za Gvardiola, on poručio: „Nisam očekivao da ću postići pogodak“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 09:39

Hrvatski branič još je jednom oduševio…

S rutinskih 2-0 nogometaši Manchester Cityja svladali su Nottingham Forest u posljednjoj utakmici 35. kola Premier lige čime su se ponovno vratili na bod zaostatka za vodećim Arsenalom koji je dosad odigrao jednu utakmicu više u odnosu na Građane. Slavlje Cityja u domu Šumara, City Groundu, potpisali su Joško Gvardiol (32.) te Erling Haaland (71.), s tim da se svakako treba pohvaliti i dvostrukog asistenta Kevina De Bruynea koji je asistirao kod oba pogotka gostiju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema brojnim engleskim medijima, Joško Gvardiol bio je igrač utakmice. Opet je igrao na poziciji lijevog beka, a osim pogotka istaknuo se sa šest osvojenih duela, jednom otklonjenom opasnošću pred svojim golom, dva blokirana udarca i dvije oduzete lopte. Zanimljivo, iako mu je Goal dao skromnih 6/10 za njegovu izvedbu, u većini engleskih medija (90min, Manchester World, GiveMeSport) njegova je izvedba ocjenjena s osmicom.

Poslije utakmice, u razgovoru za Sky Sports, Gvardiol je istaknuo:

„Bilo je stvarno teško. Znali smo od početka utakmice da će biti tako, pogotovo s ovakvim terenom, koji je bio stvarno suh. Nisam očekivao da ću postići gol, ali našao sam se u dobroj poziciji. Do kraja sezone su ostala još četiri kola i moramo se usredotočiti na sebe kako bismo osvojili naslov.“

Jošku je ovo bila 37. utakmica u dresu Cityja te treći pogodak. Prvijenac je postigao 9. travnja protiv Real Madrida u Ligi prvaka (3-3), četiri dana kasnije bio je precizan i u Premier ligi protiv Lutona (2-0), da bi sada pronašao put do mreže Šumara.



Tagovi

Joško GvardiolManchester CityPremier liga

Ostale Vijesti