“Engleska veza” donijela pobjedu Colchonerosima i najavila izlazak iz krize

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.12.19. | 22:53

Rojiblancosi se vratili na pobjednički kolosijek.

Nakon što su u osam utakmica upisali tek jednu pobjedu protiv Espanyola, usput ne zabivši u posljednja tri susreta, nogometaši madridskog Atletica vraćaju se na pobjedničke staze. Prvo su ranije ovog tjedna u Ligi prvaka pobijedili Lokomotiv i tako osigurali prolaz dalje, a večeras su istim rezultatom  2-0 pobijedili Osasunu.

Dugo su momci Diega Simeonea lomili goste na Wandi Metropolitano, a konačno su uspjeli doći do pogotka u 67. minuti. Proradila je 'engleska veza', Alvara Morate i Kierana Trippera. Igrači koji su Premiership zamijenili Primerom zaslužni su za prvi pogodak, Tripper je 'beckhamovski' centrirao, a španjolski golgeter bio je najviši u skoku i glavom poentirao za vodstvo.

Tada je Osasuna potpuno pala, a potvrda pobjede stigla je u 75. minuti nakon odlične akcije Colchonerosa. Correa je bio asistent, a zgoditak je potpisao Saul Niguez.

Atletico sada ima 29 bodova na svom kontu i preskočio je petoplasirani Real Sociedad. Za vodećom Barcelonom zaostaju šest bodova, dok Real ima pet bodova više i utakmicu manje. Trećeplasirana Sevilla je na 31 bodu.

Ranije danas, Athletic Bilbao i Eibar su odigrali utakmicu bez golova, dok su bodove podijelili i Sociedad i Barcelona (2-2). Levante je slavio protiv Granade 2-1.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Alvaro MorataSaul NiguezKieran Trippier

Ostale Vijesti