EGIPAT: Mohamed Salah i pomoćno osoblje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.05.18. | 11:44

Egipćani puni motiva (i kvalitete) žele u drugi krug.

 

Put do Rusije

 

Egipat se na Mundial plasirao kao prvoplasirana momčad skupine E afričkih kvalifikacija. Faraoni su grupu osvojili s 13 bodova, četiri više od Ugande i šest više od Gane, dok je Republika Kongo osvojila dva. Egipat je upisao sve tri pobjede na domaćem terenu, remizirao je na gostovanju kod Gane i izgubio od Ugande 0:1.

Povijest na Svjetskim prvenstvima

Iako je Egipat najtrofejnija afrička reprezentacija, sa sedam kontinentalnih naslova, Faraonima će ovo biti tek treći nastup na SP-u. Nakon što su s pozivnicom zaigrali na drugom Mundialu 1934. u Italiji, i tamo ispali u prvom kolu od Mađarske (2:4), kvalificirali su se na SP 1990. koje se ponovno igralo u Italiji. Tamo je Egipat remizirao s Nizozemskom (1:1) i Republikom Irskom (0:0), a izgubio od Engleske (0:1) te je bio jednina momčad skupine koja nije prošla u drugi krug

Postava

Udarnih 11 Egipta vrti se dakako oko jednog od najboljih igrača današnjice. No, Egipat nije samo Mohamed Salah. U prvoj postavi ima još nekoliko internacionalaca od kojih je najpoznatiji Mohamed Elneny iz Arsenala. Također, u momčadi najviše igrača dolazi iz najboljeg afričkog kluba svih vremena Al Ahlyja što znači da je ova egipatska momčad prilično uigrana. Egipat ima odličnu obranu, s tri igrača iz Engleske (Elmohamady iz Aston Ville, te Hegazi i Gabr iz West Bromwich Albiona), no fali im klasični napadač.

Najveća zvijezda – Mohamed Salah

Salah je po mnogima najveći kandidat za Zlatnu loptu 2018. S 32 pogotka osvojio je titulu najboljeg strijelca Premiershipa, a s Messijem se bori i za titulu najboljeg strijelca Europe. Liverpool je odveo do finala Lige prvaka, a kada bi odvukao Egipat do drugog kruga tada bi mu šanse za Zlatnu loptu još dodatno porasle.

Izbornik – Hector Cuper

„Vječiti gubitnik“ Hector Cuper u karijeri je vodio mnoge klubove, a najveće uspjehe postizao je s Valencijom kada je stigao i do finala Lige prvaka. No, od trofeja u karijeri ima naslov prvaka Kupa COMNEBOL-a (južnoameričkog natjecanja koje se igralo od 1992. do 1999.) s Lanusom te dva španjolska Superkupa.

Prognoza:

Egipat ima vrlo dobru i uigranu reprezentaciju predvođenu sjajnim Salahom. Među Faraonima postoji i veliki motiv budući da im je ovo tek treći plasman na Svjetsko prvenstvo u povijesti, prvi nakon 1990. Očekujemo prolazak skupine.

>> Razradu tečaja za nastup Egipta na Svjetskom prvenstvu pronađite OVDJE.

Raspored:

15.06. Egipat – Urugvaj
19.06. Rusija – Egipat
25.06 Saudijska Arabija – Egipat

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018

Ostale Vijesti