Robert Matic/hajduk.hr
Robert Matic/hajduk.hr

Efikasni Hajduk: Strijelci Livaja, Moufi, Kalinić i mladi kadet Durdov! Publika je pljeskala i skandirala 'Kale, Kale'

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 12.01.24. | 14:20

Bijeli su s Mađarima igrali 4x30 minuta, završilo je pobjedom Hajduka

Hajduk je dobio i drugi test na pripremama, ovaj put svladao je MOL Fefervar s 5-2 u golijadi po umaškom zubatom suncu. Sve zasada ide po planu, Bijeli se uigravaju, a novi igrači pokazuju se kao pojačanja. Vidjeli smo pri kraju i gol direktno iz kornera koji je zabio Aleksandar Trajkovski, kao nekad Blaž Slišković, a pred sam kraj se u listu strijelaca upisao i mladi kadet Durdov kojem je za pogodak asistirao Dajaku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U drugoj pripremnoj utakmici trener Mislav Karoglan protiv Mađara uveo je nekoliko novotarija u sastavu. U prvom susretu na lijevoj strani je igrao Fahd Moufi, a sada je strateg Bijelih tamo postavio Niku Sigura tražeći rješenje za Rijeku, budući da nema suspendiranog Ismaela Dialla, a Dario Melnjak je na oporavku do kraja sezone. Stoga je lijevi bek kritično mjesto u sastavu Hajduka za susret s Rijekom jer se traži tko će zaustaviti Marca Pašalića u Jadranskom derbiju.

Novost je i Laszlo Kleineheisler na lijevom krilu, pa smo tako dočekali Mađara na poziciji na kojoj ga je najavljivao sportski direktor Mindaugas Nikoličius, samo je u prvom susretu igrao veznog. Dobitak je on za Bijele u svakom slučaju jer može pokriti više pozicija u vezi i napadu. Od početka je zaigrao protiv kluba za koji je nastupao u mlađim kategorijama.

Nisu se Marko Livaja i Nikola Kalinić našli skupa u postavi koju je u drugih 60 minuta promijenio osim Ivana Lučića koji je ostao na vratima. Kao što je bilo najavljeno, vratili su se Yassine Benrahou i Aleksandara Trajkovski koji su ozljede ostavili prošlosti.

Startao je u utakmici koja se igrala 4x30 minuta i Vadis Odjidja-Ofoe, vraća se Belgijac većoj minutaži, otkako je ove jeseni bio pomalo u drugom planu, a bio je bljesnuo na početku, pa potom većinom grijao klupu s povremenim ulascima. Očigledno je da na njegovo iskustvo može biti od pomoći Katoglanu. Konture se po prvim utakmicama naziru, premda još Karoglan traži udarnih 11 za Rijeku, mora pronaći rješenje za lijevog beka.

Igralo se tvrdo, rekli bismo da je prava prvenstvene utakmica, a na prvu prigodu čekalo se do 14. minute kada je Kleinheisler ubacio iz prekida, a Rokas Pukštas pucao glavom sa 7-8 metara, ali je Bese obranio.

Mađari su došli u vodstvo jednostavnom akcijom, nakon Hajdukove izgubljene lopte, Kastrati je propustio do Katone koji je prešao puno prostora i dodao do Szabe koji je pogodio za prednost Mađara.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, a tko bi drugi pogodio nego Marko Livaja koji je zabio glavom s pet metara nakon kornera koji je s lijeve strane izveo Kleinhesler. Livaja se samo naklonio i trznuo glavom na lijep i precizan ubačaj te su Bijeli poravnali rezultatsko stanje.

Mogao je uskoro i Moufi zabiti kada je došao pred vrata, ali mađarska obrana s vratarom Tothom otklonila opasnost.

Na samom kraju prve četvrtine, mogao je Pukštas zabiti, opet je bio u prilici, nečuvan na pet metara, ovaj put nakon odličnog ubačaja poduzetnog Sigura s lijeve strane. Međutim, lopta je prošla malo pokraj vrata.

U 40. minuti Livaja je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio idealno za Filipa Krovinovića koji nije pogodio vrata sa nekih 12 metara. Malo kasnije ponovno je Krovinović bio u prilici, ali zapela je lopta u bloku mađarske obrane.

Hajduk je u prvih 60 minuta pokazao više od sastava iz Fehervara, imao više prilike, a sjajnu smo zabilježili malo nakon Krovinovićevih pokušaja. Livaja je pucao sa 20 metara i pogodio spoj grede i vratnice, zatresao se aluminij mađarskog gola, a publika koje je bilo oko terena, uzdahnula. Malo je falilo da Hajduk povede.

Bolju igru Hajduk je naplatio u 55. minuti dada je Emir Sahiti ubavio za Korvinoivića koji je idealno glavom prebacijo za strijelca Moufija kojemu je ovo bio prvijenac u bijelom dresu. Pukkštas na samom kraju nije imao svoj dan u golgeterskom smislu, na samom kraju druge četvrtine propustio je još jednu priliku glavom, ali dobra stvar je što do prvenstva može popraviti završnicu u kojoj se tako često nalazi.

Na početku treće četvrtine imali su Mađari priliku, ali je Tamasu Tothu koji je pucao glavom obranio Lučić. U prvih 60 minuta kapetan je bio Livaja, da bi u drugih s trakom oko ruke počeo Josip Elez.

Trajkovski je u 77. minuti imo dvije prigode, najprije mu je vratar obranio, da bi nakon kornera pogodio gredu.

Veliko oduševljenje okupljenih navijača na tribini izazvao je povratnički pogodak Nikole Kalinića koji je pogodio za 3-1 u 79. minuti. Začulo se iz publike „Kale, Kale“, prolomio se pljesak, a bio je to pravi centarforski pogodak. Kalinić je s tri metra ugurao u mrežu loptu nakon ubačaja Roka Brajkovića zdesna.

Zanimljiv pogodak primili su Bijeli u 88. minuti kada je Simut pogodio jednu, a lopta se od desne vratnice odbila u lijevu i nekako ušla iza crte, ništa nije mogao Lučić.

Posljednjih pola sata zamijenio je Lučića Borna Buljan, jer se Lovre Kalinić nije osjećao dobro prije susreta, osjetio se nespremnim za utakmicu.

Završnih pola sata ušao je i Filip Čuić umjesto strijelca Nikole Kalinića kojemu je 30 minuta bilo dovoljno za gol. Pred sam kraj ogleda, na dodavanje Dajakua, u listu strijelaca upisao se i mladi kadet Durdov kojeg je publika potom nagradila velikim pljeskom.

Hajduk– Mol Fehervar 5-2

Umag. Igralište Sportskog centra. Gledatelja oko 200. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka).

Hajduk: Lučić – Moufi, Uremović, Šarlija, Sigur – Odjidja- Ofoe, Krovinović - Sahiti, Pukštas, Kleinhesler - Livaja (od 61. Lučić (od 91. Buljan) – Mikanović (od 75. Brajković), Elez, Prpić, Hrgović – Kalik, Žaper – Benrahou (od 110. Skoko), Trajkovski (od 110. Durdov), Dajaku – N. Kalinić (od 91. Čuić)). Trener: Mislav Karoglan.

MOL Fehervar: B. Toth, Bese, Csongai, Serafimov, Gergenyi, Schon, Christensen, Pinto, Katona, Szabo, Kastrati (još su igrali: Rockov, Fodor-Papp, Simut, Larsen, Spandler, Husveth. Menyhart, Peto, Bambock Berki, T. Toth, Kovascs, Horvath). Trener: Bartosz Grzelak.

Strijelci: 0-1 – Szabo (20., Katona), 1-1 – Livaja (25., Kleinheisler), 2-1 – Moufi (55., Krovinović), 3-1 – N. Kalinić (79., Brajković), 3-2 – Simut (88.) 4-2 – Trajkovski (104.), 5-2 Durdov (118.)

Žuti kartoni: Peto, Husveth (MOL Fehervar)

Crveni kartoni: .



Tagovi

Hajdukpripremepripremne utakmiceprijateljskaPrijateljska utakmicaMol FehervarFehervar

Ostale Vijesti