nph  /  Nicolo Zangirolami
nph / Nicolo Zangirolami

Edy Reja u 77. godini života ima novi posao: Bivši trener Hajduka preuzima slovenskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 24.02.23. | 19:57

Nekoliko puta se spominjao u kombinacijama za povratak na Poljud

Iskusni talijanski stručnjak bogate trenerske karijere Edoardo Reja u 77. godini ima novi angažman. Naime, prema pisanju slovenske Nogomanije preuzima tamošnjeg prvoligaša Goricu koja je smijenila trenera Mirana Srebrniča. Pod vodstvom Srebrniča koji je klupu Gorice preuzeo u svibnju 2021. izborili su plasman u prvoligaško društvo, a sad će u klubu ostati u drugoj ulozi dok se lub trenutno nalazi na posljednjem mjestu slovenske lige.

Reja je posljednji trenerski angažman imao kao izbornik albanske nogometne reprezentacije, a ugovor s njima mu je istekao krajem prošle godine. U trenerskoj karijeri vodio je brojne velike klubove poput Napolija, Torina, Lazija i Atalante, a u hrvatskoj je ostao najpoznatiji po tome da je bio trener Hajduka od kolovoza 2009. do veljače 2010. godine.

U nekoliko navrata spominjao se u kombinacijama za povratak na Poljud, a posljednji je bio u predsjedničkom mandatu Jasmina Huljaja. Tad je Reja i sam priznao da su postojali kontakti koji se nisu realizirali, a u jednom intervjuu za Gazzettu dello Sport govorio je kako bi bio sretan završiti karijeru u Splitu za koji ga vežu lijepe uspomene. (rv)



Tagovi

Slovenska nogometna ligaEdoardo RejaND Gorica

Ostale Vijesti