Dvojac Pa-Pa, simbol ljubavi prema Hajduku

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.02.19. | 09:06

Palaversin transfer među "Građane" nije samo velik po iznosu, koji će Hajdukovoj blagajni značiti spas, izlaz iz neugodne situacije. Iz "bijelog" dresa rijetko se odlazilo u tako velike klubove, jedino još pada napamet Pašalić.

No, Palaversin transfer među "Građane" nije samo velik po iznosu, koji će Hajdukovoj blagajni značiti spas, izlaz iz neugodne situacije. Iz "bijelog" dresa rijetko se odlazilo u tako velike klubove, a City spada u "top five" svjetskog nogometa. Možda se sve to može usporediti s transferom Marija Pašalića u Chelsea u zimu 2014. godine kada je 18-godišnji dragulj potpisao za slavni klub iz Londona. Bio je to transfer, koji je Hajduku donio dva milijuna eura, i tada je taj novac značio spas, baš kao i ovaj. Prije pet godina sve se dogodilo posljednjeg četvrtka siječnja, baš kao i u transferu Palaverse. Obojica po 18 godina, obojica u top klub, obojica kod dvojice ponajboljih trenera na svijetu, Pašalić je otišao kod Jose Mourinha, a Ante kod Pepa Guardiole. Veznjaci, prototipi modernih igrača sredine terena (Pašalić 189 cm, 78 kg, Palaversa 187 cm, 77 kg), vođe na terenu, klinci, koji su prošli sve reprezentativne selekcije, jedan iz Kaštela, drugi iz Žrnovnice, splitskih predgrađa, koji su se odricali svega kako bi nosili bijeli dres. Samo rijetki su, kada su vidjeli Pašalića i Palaversu na djelu kao dječake ili kadete sumnjičavo vrtjeli glavom, oni su još kao mladi bili predodređeni za velike stvari. Za autora ovih redaka, koji je obojicu pratio na travnjaku od najmlađih dana nikada nije bilo sumnji.

„Kad ste vi govorili da će Palaversa napraviti veliku karijeru - par sati prije potpisa ugovora prisjetio me Leo Kokanović, vratar Hajduka iz Palaversine generacije,“ koji sada u Uraniji iz Baške Vode traži svoj put u karijeri.

Toliko je poveznica između Palaverse i Pašalića, a jedna strši - ljubav prema Hajduku. Baš kad je Palaversa potpisao za City medijima je odjeknuo detalj, koji se vidio na opremi Marija Pašalića za vrijeme kup utakmice Atalanta - Juventus, Hajdukov grb na štitnicima.

„Sve je ovo kao san, ali sada se moram fokusirati samo na Hajduk. Inzistirao sam na ostanku u Hajduk,“ nakon povratka iz Manchestera rekao je Palaversa, koji će po slovu ugovora biti na posudbi u Poljudu još najmanje godinu dana.

Dvojac Pa-Pa simbolizira sve ono što se gajilo generacijama, oni su baš ona odlika po kojoj svi oni koji vole Hajduk vide svoj klub. Neustrašivi, s nevjerojatnom ljubavlju i odanošću. Oni su slika nekog Dražena Mužinića Frfe ili Ivana Gudelja, igrača koji su ginuli za Hajduk i odisali ljubavlju za njega. 

Odrađeni posao transfera Palaverse u ovom trenutku je ideal kako Hajduk treba poslovati. Još prije prijelaznog roka, na najavu sportskog direktora Saše Bjelanovića kako nema prodaja, pisali smo da je to odlična zamisao, ali i da se Hajduk neće moći othrvati top ponudama i da ih ne smije odbiti. Baš to je ovaj posao u kojemu Manchester City daje Hajduku veliki novac i još ostavlja igrača u Poljudu. U takvom ozračju bio bi grijeh ne transferirati Palaversu, a ako je istina da je krenula licitacija za uslugama Domagoja Bradarića, i da su Lille i Ajax već došli do iznosa od 6 milijuna eura trebalo bi i to realizirati. Taj financijski zamašnjak značio bi "bijelima" nekakvu financijsku dugoročniju stabilnost, a samim tim značio bi i igračku stabilnost, jer nakon ova dva transfera Hajduk ne bi nekoliko prijelaznih rokova morao prodavati svoju supstancu. Zadovoljno se na sve smješka predsjednik Jasmin Huljaj, koji polako, ali sigurno pokazuje da zna što radi. Iza onog smirenog pogleda očito se krije žestoki pregovarač kod kojega ne prolazi dupla zarada od ponude.

Piše: Ozren Maršić

(foto: Action Images)


Tagovi

Ante PalaversaMario Pašalićprijelazni rok

Ostale Vijesti