Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Dva zanimljiva podatka zbog kojih Karoglan protiv Lokomotive mora biti na visini zadatka

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 08:01

Onaj njegov ne ide mu u prilog, ali je drugi ohrabrujući

Hajduk je riješio u svoju korist gostovanje kod Goricom gdje je pobijedio s uvjerljivih 3-0 i utjecao na smjenu trenera Dinka Jeličića s kojim uprava nakon loših rezultata više nije imala strpljenja. Bio je Jeličić na 'klackalici' i prije Hajduka, ali je ovako ispalo da su mu Splićani presudili.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je u Velikoj Gorici sve riješio u prvom dijelu kada je došao do nedostižne prednosti na pogon Marka Livaje, Yassinea Benrahoua i Rokasa Pukštasa koji su zabijali, pa su tako Bijeli na korak od najave trenera Mislava Karoglana koji je poručio da moraju dobiti sve do stanke. Ostala je još Lokomotiva na Poljudu prije reprezentativnog okupljanja kada će Hajduk, s kadrom koji mu ostane na raspolaganju, raditi na pripremi Derbija s Dinamom koji je na rasporedu 30. ožujka u Splitu, a na istom mjestu se isti rivali četiri dana nakon toga susreću u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

No, dva su zanimljiva statistička podatka upala u oko prije dvoboja s Lokomotivom. Jedan se tiče samog trenera Karoglana koji je tri puta u karijeri igrao sa subotnjim suparnikom i jedini je uz Dinamo koji nikada nije pobijedio. Tredicije postoje da bi ih se rušilo, a upravo tome se nada Karoglan koji je s Lokosima remizirao u prvom mandatu u Hajduku, pa potom kao trener Istre 1961 te još jednom u Kranjčevićevoj pri kraju jesenskog dijela prvenstva.

Hajduk je svakako favoriti protiv Lokomotive koja istinu svakome može zagorčati, pa je tako dobila i Dinamo na Maksimiru s 3-0 uz trogodak Duje Čopa. Dakle, oprez je nužan, premda Hajduk igra pred svojim navijačima i stadion će tradicionalno biti dobro ispunjenjen, jer bez obzira na vremenske prilika na Poljudu se skupi oko 20 tisuća navijača.

Bit će zanimljivo vidjeti što će na konferenciji za medije reći Karoglan o svom skoru s Lokmotivom u koji njegova momčad mora ući s velikim motivom. I zbog stanke, ali i činjenice što će nakon toga igrati dva puta s Dinamom. Trener se nada da će tijekom pauze uspjeti osposobiti još više neke igrače koji su nedostajali, prije svega Filipa Uremovića, dok bi se Josip Brekalo trebao vratiti u idućoj utakmici, odnosno protiv Lokomotive. Ovako je njegov izostanak kompenzirao s Benrahouom i Leonom Dajakuom, dok se Emir Sahiti preselio na klupu, jer nije u optimalnoj formi, no ne treba smetnuti s uma da je on baš bio taj koji je riješio prošli Derbi na Poljudu, a Karoglanu treba pravi Sahiti.

Kad smo kod statistike, evo i podatka koji će trenera Bijelih natjerati na razmišljanje i možda Laszlu Kleinheisleru dade veću minutažu, potencijalno čak i ulogu startera. Jer, Mađaru je Lokomotiva dok je bio u Osijeku bila najbolja mušterija. Protiv njih ima čak pet pogodaka i tri asistencije, najviše im je zabijao dok je bio 'bijelo-plavi'. Međutim, od igrača koji je doveden kao lijevo krilo, iako je više vezni, od startera se dolaskom Brekala pretvorio u rezervista i ima samo jedan pogodak u Kupu protiv Varaždina. Čvrsti Kleinheisler nije zbog manje minutaže 'slomljen', to mu je samo motiv da bude još bolji, a podatak da voli igrati protiv Lokomotive eventualno otvori oči Karoglanu, jer nije slučajnost da ti baš tako neki klub 'leži'.

Vidjet ćemo hoće li Mađar startati ili dati statistički doprinos u pobjedi koja je Bijelima nužna za miran odlazak na stanku i stavljanje pritiska na Rijeku i Dinamo.



Tagovi

HajdukNK LokomotivaMislav KaroglanLaszlo KleinheislerHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti