Dva tinejdžera i napadač na korak do Bayerna, Atleticov bek dolazi na ljeto (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.01.19. | 21:24

Bavarci rade punom parom na dovođenju pojačanja za duge staze.

Minhenski Bayern odlučio je ništa ne prepustiti slučaju kada je budućnost igračkog kadra u pitanju.

Veterani Arjen Robben i Franck Ribery najavili su odlaske krajem aktualne sezone, a vrlo tanak kadar ove godine bacio je u probleme Niku Kovača koji muku muči na krilnim pozicijama čim mu se jedan igrač ozlijedi.

Iz tog razloga ne čudi što uprava njemačkog prvaka punom parom radi na dovođenju pojačanja i to onih koji bi trebali biti rješenje na svojim pozicijama sljedeće desetljeće.

Bavarci već ozbiljno pregovaraju s RB Leipzigom oko dovođenja Tima Wernera, prenosi Bild, a cijena za ovog napadača kreće se između 40 i 50 milijuna eura. Njemački reprezentativac igra odlično u Bundesligi gdje je ove sezone zabio 11 pogodaka – lani je ubilježio 13, a sezonu prije toga 21 prvenstveni pogodak. Iako Robert Lewandowski ima tek 30 godina, Werner bi mogao učiti od Poljaka sljedeće dvije i onda u potpunosti preuzeti njegovu ulogu.

Drugi na listi je Lucas Hernandez, kojega je Atletico Madrid spreman prodati za cijenu manju od 80 milijuna eura, ali jedino u slučaju da se klub iz Sabener Strassea odluči strpiti do ljeta. S obzirom na učestale ozljede Davida Alabe, ovo bi im bilo veliko pojačanje.

Za razliku od francuskog reprezentativca koji je dostupan tek na ljeto, Bayern je zagrizao kao rijetko kada za Chelseajevim mladićem kojega pošto poto želi dovesti ove zime. Nakon dvije odbijenice, Bavarci su u trećoj ponudi spremili 30 milijuna funti uz dodatne bonuse za 18-godišnjeg Calluma Hudson-Odoija. Tinejdžer je jedna od velikih nada engleskog nogometa,a  kod Maurizija Sarrija minutažu dobiva na kapaljku zbog čega je otvoren prema odlasku u Munchen.

Posljednji igrač koji bi mogao doći ove zime jest još jedan 'golobradi' momak. Riječ je o 18-godišnjem Aurelienu Tchouameniju. Veznjak Bordeauxa prošao je sve mlade uzraste francuske reprezentacije, a trenutno igra za onu do 19 godina. Njegova vrijednost prema Transfermarktu trenutno iznosi 5 milijuna eura, ali sigurno je da bi se Bayern morao puno više isprsititi.

Ukoliko bi i doveo sve navedene igrače ovog ljeta, Bayern bi polako razvijao njihov potencijal, tako da je sigurno da većina njih ne bi zaigrala u prvoj postavi u prvoj sezoni, ali s vremenom bi mogli postati nova snaga aktualnog prvaka Njemačke.

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Aurelien TchoumeniNiko KovačLucas HernandezTimo WernerCallum Hudson-Odoi

Ostale Vijesti