REUTERS/Nacho Doce
REUTERS/Nacho Doce

Dva su ključna razloga zašto je Barcelona odbila mogućnost Neymarova povratka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 12:27

Današnji trener Xavi igrao je s Brazilcem i zna što muovaj donosi

Sezona 2014./15. bila je jedna od najupečatljivijih sezona u povijesti Barcelone, budući da je klub osvojio trostruku krunu po drugi put u deset godina. Katalonci su te sezone imali svoju legendarnu, atomsku prvu liniju Messija, Suareza i Neymara koji su terorizirali suparničke braniče, ali nijedan od tih smrtonosnih napadača nije do danas ostao u klubu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, prema Mundo Deportivu, Barcelona je nedavno imala priliku vratiti jednog od ovih napadača u svoju momčad. Riječ je o Neymaru, koji trenutno prolazi kroz neizvjesno razdoblje u Paris Saint-Germainu.

Prema dotičnom članku, igrač je razmišljao o promjeni sredine još od kraja prošle sezone, a njegova svita pokušala je uvjeriti Barcelonu da ga vrati ovog ljeta, pogotovo nakon što je katalonski klub propustio priliku vratiti Lionela Messija.

Međutim, tehnički odjel Barcelone isključio je njegov potpis iz dva razloga. Prvo, smatrali su da potpisivanje žilavog Brazilca nije ekonomski isplativo, pogotovo u trenutačno napetim financijskim uvjetima u klubu.

Drugo, također su vjerovali da bi uključivanje Neymara u momčad destabiliziralo ozračje i ugrozilo trenutnu harmoniju i prijateljstvo u svlačionici. Xavi, koji je također igrao s Neymarom u njegovim posljednjim sezonama u klubu, također je bio protiv ideje da ga potpiše upravo iz tog razloga.

Sudske bitke i druga pravna pitanja koja je Neymar poduzeo protiv kluba također su oslabili njegove izglede da se ponovno pridruži Barceloni, budući da Blaugrana sada smatra da je poglavlje o Neymaru u klubu zauvijek zatvoreno. Barcelona sada ima Vitora Roquea kao svoj sljedeći veliki brazilski projekt.

U međuvremenu, Neymaru PSG može biti podnošljiviji jer je Messi već otišao, a ako i Mbappe ode ovog ljeta, on će biti jedini vođa napada u pariškom klubu. Za Barcelonu, Xavi će nastojati ići naprijed sa svojom momčadi bez prtljage koju Neymar nosi sa sobom, iako bi njegovi talenti mogli biti vrlo korisni na terenu, zaključuje Mundo Deportivo, katalonski sportski dnevnik blizak FC Barceloni. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NeymarBarcelonaPSGLjetni prijelazni rok 2023Xavi Hernandez

Ostale Vijesti