Dva ponajveća kluba van lige petice u borbi za golmanom koji je odbio RB Leipzig i BVB

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.05.20. | 10:59

Oba kluba gledaju na njega kao idealnu zamjenu ukoliko ih napuste njihovi prvi vratari.

Oba kluba uvjerena su kako će ovog ljeta ostati bez svojih prvih čuvara mreže, Odysseasa Vlachodimosa odnosno Andrea Onane koji se već nekoliko mjeseci povezuju s raznim velikanima.

Schwolow je prethodno odbio mogućnost prelaska u RB Leipzig i BVB. Oba kluba htjeli su ga dovesti u svoje redove, ali su na njega gledali kao rezervnu opciju što se 27-godišnjaku nije svidjelo pa je tako odlučio ostati u Freiburgu. To se pak pokazalo kao odlična odluka.

Osim dva prethodno navedena njemačka kluba, ovog zanimljivog vratara pokušao je dovesti i Schalke, ali su Rudari teško financijski pogođeni zbog cijele situacije oko pandemije koronavirusa pa su tako oni ispali iz igre oko potencijalne kupnje ovog vratara.

Jednako tako, Ajax i Benfica na Nijemca gledaju kao svojeg budućeg prvog vratara, ali niti jedan od klubova neće poslati službenu ponudu prije nego li postane potpuno izvjesno kako će ih napustiti njihovi sadašnji čuvari mreže.

Za kraj dodajemo kako je Schwolow već nekoliko godina jedan od ponajboljih vratara lige, a njegove dobre igre (odnosno obrane) bi sigurno više došle do izražaja u nekoj od malo boljih momčadi koje nemaju tako velike probleme s obranom kao što je to slučaj u njegovom Freiburgu. Osim toga, poznato je i da ukoliko ga Ajax ili Benfica odluče dovesti, za to će morat izdvojit osam milijuna eura budući da toliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Freiburgu bi ti novci bili spasonsni u situaciji kada većina nogometnog svijeta trpi velike financijske gubitke, dok bi s druge strane dva zainteresirana kluba taj iznos platila bez ikakvih problema, naročito kada znamo da će svoje sadašnje vratare jednoga dana prodati za sigurno tri, četiri ili čak pet puta veći iznos.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexander SchwolowtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti