matija habljak/Pixsell
matija habljak/Pixsell

Dva lica Dinama, Modri od 0:3 do 3:3, Petković ulaskom kreirao preokret (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 19:35

Pet minuta 'blackouta' u prvom dijelu bacilo je Modre u ponor, a onda je Dinamo ubacio u višu brzinu, a Petković je svojim potezima opet pokazao klasu

Od 0:3 do 3:3, uspio je Dinamo izbjeći poraz u zadnjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji protiv Spartaka iz Trnave. Klub koji ima posebno mjesto u Dinamovoj povijesti prijetio je Modrima katastrofom, međutim, nakon loših pola sata vidjeli smo sasvim drugačiji Dinamo, koji je odlučio ne izgubiti i na kraju u tome i uspio. Uz još jednu odličnu partiju Brune Petkovića!

Nije Ante čačić postavio ovu utakmicu kao 'generalku' za Superkup s Hajdukom, opet je kombinirao momčad. K tome, gotovo jedna cijela momčad bila je na tribini, ostali su izvan momčadi Ivanušec, Andrić, Čavlina, Nevistić, Moharrami, Jurić, dvojica Šutala i Bulat. Prije utakmici bratski pozdrav Stefana i Milana Ristovskog, tko bi pomislio da će mlađi, Spartakov napadač Milan, Dinamu raditi toliko problema.

Nije Dinamo izgledao dobro, puno grešaka, pogotovo u zadnjoj liniji, a prema naprijed dvije šanse Oršića, prva nakon odlične akcije i ubačaja Baturine, drugi put dobro je obranio vratar Takač. Na drugoj strani puno je problema zadavao Bočkaju krilni napadač Ivan, nije bilo ništa lakše niti na desnom boku Theophileu u Ristovskom s Bamideleom. Najbolja prilika došla je baš od Ivana, ubacio je pred gol, Štefanik je bio sam, gol je bio neizbježan. Ali, vrhunski je obranio Livaković i spasio Dinamo. No, bio je to sam uvod u kritičnih Dinamovih pet minuta, Slovaci su u tom periodu triput zatresli mrežu. Opet je prošao Ivan kraj Bočkaja i Perića, koji ga je srušio, Milan Ristovski bio je precizan s bijele točke. Nepune dvije minute kasnije pogriješio je Theophile, Bamidele pobjegao, Livaković opet obranio, ali je odbijanac pospremio Štefanik. Mogao je u tom periodu zabiti Ademi, međutim, mrežea se opet tresla na drugoj strani. Nova loša reakcija obrane, Milan Ristovski je lijepo asistirao Kostrni, samome na desnoj strani, Livaković je bio nemoćan. Uspio je do kraja poluvremena Menalo smanjiti, ali nije previše popravio dojam, Dinamo je igrao loše.

Čačić je u nastavku napravio dva eksperimenta. Spario je prvi put Petkovića i Drmića u napadu, a na lijevom beku odlučio je isprobati Roberta Ljubičića. Nije zadovoljan Dinamov trener tom lijevom stranom, pokušava pronaći unutarnje rezerve i zamjenu za Bočkaja, sad je Ljubičića nadredio Štefulju. Mogao bi to biti jedan od ključnih trenutaka pripremnog perioda. Čačić jako cijeni Ljubičića, spreman je pronaći mu poziciju u prvih 11, makar i na lijevom boku! Trajao je taj eksperiment 20-ak minuta, do ulaska Štefulja.

A samo su četiri minute bile potrebne Petkoviću da opet pokaže kakav je majstor. Špikić mu je dodao, Petković povukao s 25 metara, driblinzima i lažnjacima izbacio iz takta slovačku obranu i efektno pogodio. Potpuno drugo lice Dinama u nastavku, Petković je odlično proigrao Mišića, čiji je udarac blokirala suparnička obrana. Razigran je bio Petković, motiviran, Dinamo je odlučio ne izgubiti na oproštaju od Slovenije, Modri su krenuli po pogodak. Izlaskom Ademija, Petković je preuzeo i kapetansku traku. Onda još jednom oduševio, nakon Špikićeva prodora propustio je loptu kroz noge za Emrelija, a on iz dobre pozicije nije pogodio cilj.

Vidjeli smo do kraja Špikića na desnom boku, isprobao je Čačić i tu opciju, Dinamo je napadao, Petković podario još nekoliko poteza, Ljubičić i Marin iskušali su udarce, ali lopta nije htjela u mrežu. Izgledalo je da će onih pet minuta 'blackouta' iz prvog dijela biti ipak previše, a onda je Petković još jednom sjajno dodao, Emreli ovog puta bio točan egzekutor i sam sebi na najbolji način čestitao 25. rođendan.


DINAMO - SPARTAK TRNAVA 3:3

DINAMO: Livaković - S. Ristovski, Theophile, Perić, Bočkaj - Ademi - Menalo, Baturina, Tolić, Oršić – Drmić;Drugo poluvrijeme: Livaković (od 65. Zagorac) - Ristovski (od 76. Marin), Dilaver, Lauritsen, Ljubičić – Emreli, Ademi (od 65. Štefulj), Mišić, Špikić - Petković, Drmić (od 65. Rukavina). Trener: Ante Čačić.

SPARTAK TRNAVA: Takač -Kostrna, Stetina, Tumma, Miković - Savvidis, Proghazka - Ivan, Stefanik, Bamidele - M. Ristovski. (još su igrali: Kamenar, Boledović, Karhan, Bukata, Azeez, Curma, Kozak, Boateng, Azevedo, Olejnik). Trener: Michal Gašparik

Strijelci: 0:1 M. Ristovski (29-11 m), 0:2 Stefanik (31), 0:3 Kostrna (34), 1:3 Menalo (38), 2:3 Petković (49), 3:3 - Emreli (90, Petković)


Tagovi

GNK DinamopripremeGermanijak u Sloveniji s DinamomSpartak TrnavaBruno Petković

Ostale Vijesti