REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Drastičan rez na Turf Mooru: Sam Dyche više nije trener Burnleyja, dobio je otkaz nakon skoro 10 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 12:56

Da je izdržao još pola godine, na klupi kluba bi proslavio cijelo jedno desetljeće.

Igra nije bila dobra, situacija na ljestvici također, ali da će Sam Dyche dobiti otkaz prije kraja sezone malo je tko vjerovao. Na kraju, to se dogodilo, jer Burnley je na svojim službenim stranicama objavio priopćenje gdje navode da se razlaze s trenerom koji je u klubu proveo posljednjih devet i pol godina svog života, a za to je vrijeme osigurao si status besmrtnika i jedne istinske legende kluba.

Burnley nije u dobroj situaciji, trenutno su 18. momčad lige, a kad bi prvenstvo danas završilo, dogodine bi igrali Championship. Everton je taj kojeg 'ganjaju', oni kao 17. momčad prvenstva imaju četiri boda više, a momčad koju vodi Frank Lampard posebno je digla posljednja pobjeda protiv Manchester Uniteda. Inače, Dyche je u rujnu prošle sezone potpisao novi ugovor s klubom do ljeta 2025. godine, ali istog ipak nije ispunio do kraja.

Do kraja sezone momčad s Turf Moora ima težak raspored, a već u nedjelju ih očekuje teško gostovanje kod West Hama koji je u četvrtak deklasirao Lyon u Europskoj ligi i tako se plasirao u polufinale spomenutog natjecanja.

Prije dolaska u Burnley, Dyche je vodio Watford, a na klupi engleskog prvoligaša skupio je ukupno 425 utakmica uz 152 pobjede, 114 remija i 159 poraza. Podsjećamo da je Dyche ove zime pod svaku cijenu htio dovesti Oršića u kluba, ali je nakon dugih pregovora Dinamo u konačnici rekao finalni 'ne' što je posebno ražalostilo sve navijače tog kluba.



Tagovi

Sean DycheBurnley

Ostale Vijesti