REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

'Dragulj Sassuola' prvi pick za Suarezovog nasljednika (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 09:37

U 2022. igra u fenomenalnoj formi

Luis Suarez ima već 35 godina, na kraju sezone ističe mu ugovor s Atleticom Madridom i, kako stvari stoje, novi neće potpisati. Iako je Urugvajac i dalje efikasan, ove godine zabio je 'samo' 11 golova u 37 utakmica. To nije loš učinak, ali je daleko od standarda na kojeg nas je naviknuo posljednjih 15 godina trpajući mreže u dresu Ajaxa, Liverpoola, Barcelone i Atletica.

Za Rojiblancose je, čini se, došla nova era. Kao prvi pick za Suarezovu zamjenu nameće se Gianluca Scamacca javlja španjolski Esdario. No, 'dragulja Sassuola', kako tepaju ovom 23-godišnjem talijanskom napadaču, neće biti lagano dovesti u Madrid. Za njegove usluge iznimno je zainteresiran milanski Inter koji ga dobro poznaje iz domaćeg prvenstva. Scamacca je između ostalog s golom sudjelovao u nedavnom 2:0 rušenju Intera na Giuseppe Meazzi.

Talijan je ove sezone zabio 13 pogodaka u 28 utakmica, a u posebno dobroj formi nalazi se u 2022. u kojoj je zabio sedam golova u devet utakmica. U rujnu 2021. debitirao je za talijansku A vrstu, a Roberto Mancini pozvao ga je i za dodatne kvalifikacije koje kreću u četvrtak.

Njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi oko 30 milijuna eura koliko će Atletico (ili Inter) morati izdvojiti ne bi li ga već iduće sezone vidjeli u svojim redovima.



Tagovi

SassuoloAtletico MadridGianluca Scamacca

Ostale Vijesti