Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Dosje Mlakar: Kada je u pitanju Lokomotiva, Slovenac je uspješniji od Livaje

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 11:05

Bijeli su ove sezone poprilično ovisni o Marku Livaji, ali kada je u pitanju Lokomotiva, čovjek odluke je Jan Mlakar

Bijeli će danas, s početkom u 17.05, na Poljudu otvoriti subotnju akciju 28. Kola 1.HNL.

Na Poljud po drugi put ove sezone stiže Lokomotiva, klub koji je znao raditi probleme Hajduku. Primjerice, ove sezone su Bijeli bez poteškoća izbacili Lokose iz Kupa, samo da bi nekoliko tjedana kasnije trener Dambrauskas ispustio svoje prve bodove u neobičnom 3:3 remiju na istom stadionu u Kranjčevićevoj.

Navijači Hajduka pamte i Poljud. Gol Marka Livaje iz kasne faze utakmice se dugo provjeravao u VAR sobi, samo da bi tadašnji trener Gustaffson ipak odahnuo upisavši važna tri boda u Splitu. Ipak, Marko nije “taj” kada su u pitanju utakmice protiv Lokosa. Slovenski napadač Jan Mlakar je jedini igrač Hajduka koji ima bolji omjer od Livaje kada je u pitanju zagrebački prvoligaš. Također jedini je u cijeloj svlačionici koji ima bolji napadački učinak od Livaje ako pojedinačno pogledamo svakog prvoligaša.

Kada govorimo o HNL-u, u dosadašnja tri prvenstvena ogleda s Lokosima, Mlakar ima četiri postignuta pogotka iz tri utakmice dok Livaja ima dva. Slovenac ima i asistenciju. Upravo je on poslao dugu loptu na najboljeg Hajdukovog strijelca na prvom ovosezonskom susretu na Poljudu koji je naposlijetku okončan minimalnom pobjedom Bijelih.

Isto tako, u prvom prvenstvenom ogledu je Slovenac dva put gađao mrežu iza Santinija što je naposlijetku bilo dovoljno samo za remi, a u sličnom duhu je “vadio” svoju momčad od poraza na istom stadionu u ludom 3:3 remiju koji je obilježila velika pogreška Katića i Eleza.

Ipak, koliko god Mlakar jest ubojit za obranu Lokomotive, Slovenac se i dalje traži na Poljudu. Već osam mjeseci nije zabio u Splitu pa bi mu današnja utakmica mogla idealno poslužiti za povratak u formu na domaćem travnjaku. Jedini je problem što vjerojatno neće biti prvotimac jer je dolaskom Nikole Kalinića zavladala poprilična gužva u napadu.

Za današnji susret bivši napadač Verone je najavljen od prve minute pa će Mlakar na svoju šansu čekati s klupe. Inače, s dosadašnjim učinkom od 7 postignutih pogodaka iz 21 utakmice Mlakar je svakako zadovoljio struku na Poljudu koja ga je dovela ljetos.. To je i dalje slabije od prosjeka koji je postigao u dresu Maribora prošle sezone, no ovaj bivši igrač Brightona je na cijeni.

Htjela ga je zimos Pisa, nudili su nešto više od dva milijuna eura, Hajduk je to glatko odbio. Bijeli imaju potentnog 23-godišnjaka u svojim redovima čija cijena raste. U trenutku kada je klub u ekspanziji kadra koji je naglo porastao u kvaliteti, eventualni utržak od budućih transfera poput nedavnog prelaska Vuškovića u HSV mogli bi dobiti svoj nastavak.



Tagovi

Jan MlakarGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti