Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Došao spasiti stvar: Bivši napadač Dinama karijeru nastavlja u Rusiji

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 09:22

Njegova nova momčad nalazi se na pretposljednjem mjestu Premier lige, a o HNL-u će moći pričati s Nemanjom Glavčićem.

Točno na današnji dan prije šest godina Marcos Guilherme je potpisao za Dinamo. Doveden je s velikim očekivanjima budući da je bio najmlađa 'desetka' u povijesti Atlético Paranaensea, brazilski mediji uspoređivali su ga s Lucasom Mourom, a kao velika njegova kvaliteta navodilo se što može pokriti praktički sve pozicije u napadu. Plavi su ga doveli na 1.5-godišnju posudbu za koju su izdvojili milijun eura, ali pola godine kasnije je Guilherme već bio u Brazilu. U plavom dresu skupio je tek 13 utakmica, a budući da je rubrika golovi ostala prazna, njegov prijevremeni odlazak iz kluba nikoga nije iznenadio.

Guilherme se vratio u Atlético Paranaense, da bi onda kasnije igrao još za São Paulo, Internacional i Santos FC u Brazilu, s tim da je godinu i pol dana u međuvremenu proveo i u Saudijskoj Arabiji gdje je bio član Al-Wehde.

Posljednjih pola godine igrao je za São Paulo, što mu je bio drugi mandat u spomenutom brazilskom gigantu, da bi sada prihvatio poziv ruskog Himkija s kojim je potpisao 1.5-godišnji ugovor. Guilherme u novi klub dolazi bez da je za njega plaćena odšteta.

U novom klubu dočekat će ga Nemanja Glavčić, srpski veznjak koji je dvije i pol godine proveo u Slaven Belupu te Mory Gbane, 22-godišnji veznjak iz Obale Bjelokosti (TM ga vrednuje na 800 tisuća eura) koji je u ruskom prvoligašu na posudbi iz – BSK Bijelog Brda!

 Himki je trenutno pretposljednja momčad prvenstva s 12 bodova u 17 kola, a prvenstvo se nastavlja za više od mjesec dana. Guilherme će tako imati dovoljno vremena za adaptaciju na novu sredinu, a debitantski nastup trebao bi upisati protiv Fakela. (I.A.S.)



Tagovi

Marcos GuilhermeHimkiRuska Premier liga

Ostale Vijesti