FRIEDEMANN VOGEL/Action Images
FRIEDEMANN VOGEL/Action Images

Dortmund u drugom dijelu eurogolom Brandta i golom Moukokua slomila Herthu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 20:51

Žuto-crni su se vratili na pobjedničke staze.

Odigrana je i posljednja utakmica dana 25. kola njemačke Bundeslige u kojoj je Borussia Dortmund slavila protiv Herthe rezultatom 2:0.

Domaćini su od samog starta utakmice bili bolja momčad, no u prvom dijelu unatoč velikom posjedu loptu nisu pronalazili put ka gostujućoj mreži.

Možemo tek izdvojiti dvije ozbiljnije prilike u prvih 45 minuta, prvo je Reus zaprijetio u 13. minuti, ali njegov udarac iz voleja odlazi preko gola. U 34. minuti Bellingham je uputio jedini udarac u okvir gola, ali njegov udarac koji je išao pod gredu sjajno je obranio gostujući golman Jarstein.

U 54. minuti domaćini uspijevaju kapitalizirati bolju igru, Borussia je odigrala brzi protunapad, lopta je stigla do Brandta, koji s 30-ak metara zabija prekrasan gol, koji ruku na srce ide i na dušu gostujućeg golmana.

Pogledajte gol Brandta OVDJE.

Gosti u drugom dijelu nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku, a jedino što se može izdvojiti od njih u drugom dijelu je izravan crveni karton Darida u 80. minuti.

Do kraja susreta domaćini su iskoristili igrača više te u prvoj minuti sučeve nadoknade potvrditi pobjedu. Mladi Moukoko je pokazao raskoš svoga talenta, primio je loptu na rubu kaznenog prostora i lažnjakom izbacio obranu gostiju te pospremio loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Pogledajte gol Moukoka OVDJE.

Youssoufa Moukoko je ove sezone priključen prvoj momčadi, a sa 16 godina na leđima već je postavio nekoliko rekorda pa je tako postao najmlađi debitant u Bundesligi i Ligi prvaka. U prvenstvu je do sad dobio 366 minuta u 13 utakmica te je upisao dva gola i pokazao kako će u skorašnjom budućnosti biti jedan od glavnih kotačića Žuto-crnih.



Tagovi

Youssoufa MoukokoJulian Brandt

Ostale Vijesti