REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Donese li titulu Feneru, Džeko će zaraditi kultni status

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.06.23. | 12:41

Nakon razočaranja u finalu Lige prvaka, Džeko je u smiraju karijere sreću odlučio potražiti u Istanbulu.

Imala je priča bajkoviti prizvuk: David protiv Golijata, totalni autsajder protiv ogromnog favorita, Inter protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka. A napad talijanskog sastava predvodio je 37-godišnji Edin Džeko, za kojeg se znalo da naredne sezone više neće nastupati za Nerazzurre. Velika karijera bi osvajanjem klempavog pehara dobila vrhunac kakav i zaslužuje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali nije išlo, nogomet je ispisao malo drugačiju priču – City je bio prejak, a Inter se morao zadovoljiti epitetom viceprvaka. Džeko nije mahnuo na pozdrav Italiji s kolajnom oko vrata.

A nakon razočaranja u finalu Lige prvaka, Džeko je u smiraju karijere sreću odlučio potražiti u Istanbulu.

„Edin Džeko će otputovati u Istanbul kako bi prošao liječnički pregled i finalizirao pregovore o transferu“, stoji u priopćenju Fenerbahçea, novog kluba bosanskohercegovačkog napadača koji je u karijeri nastupao još i za Željezničar, Teplice, Wolfsburg. Man. City i Romu.

Džeko će u pokušati pomoći Feneru da stigne do svog prvog naslova prvaka još od 2014. godine. Prošle godine je Fener završio na drugom mjestu.

Stoga će strijelac 64 pogotka u 129 nastupa za BiH imati veliki izazov u novom klubu. Uspije li u tome, donese li kantu na stadion Şükrü Saracoğlu, Džeko će nesumnjivo zaraditi kultni status. Znana je stvar koliko su fanatični turski navijači... (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Edin DžekoFenerbahçe

Ostale Vijesti