REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Don Carlo poručio: “Luka odlazi u siječnju? Apsolutno ne! Nitko nije poput njega, on je naš lider, mi ga volimo!”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 13:50

Trener Real Madrida demantirao je španjolske medije koji su već mjesec dana u potrazi za senzacionalizmom oko Maestra.

Priče o bijesnom Luki Modriću, lošem odnosu s Ancelottijem i velikim problemima u kojima se nalazi najbolji hrvatski nogometaš svih vremena jednostavno – nisu točne. Pa čak ni onda kad ih pišu španjolski mediji koji bi (kao) trebali imati ‘ulaz’ u Kraljevski klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Luka Modrić ima dogovor s Ancelottijem glede svoje minutaže. Jednostavno, Luka više ne može igrati svaku utakmicu 90 minuta. Da može, igrao bi, bez imalo sumnje. Uz svo dužno poštovanje prema ostalim veznjacima Real Madrida, svi oni, izuzev, možda, Bellinghama, vjerojatno neće ni izbliza napraviti i osvojiti sve ono što je pošlo za rukom Luki Modriću. No, godine su ga sustigle, sad mu je 38, a samim time nije ni normalno da svaku utakmicu započinje i da svaku utakmicu odlučuje. No, neki to ne žele prihvatiti (ili naprosto ne mogu razumjeti) pa tako senzacionalističkim naslovima pokušavaju potaknuti ‘svađu’ između Don Carla i Maestra.

A, među njima, problema nema…

Od početka ove sezone Luka je za Real Madrid odigrao osam utakmica. Na pogodak ili asistenciju se i dalje čeka, ali to će doći. Uostalom, Luka nikada nije bio ‘stats hunter’, njemu statistika ne znači previše, naročito jer se kvaliteta njegove igre ionako nikada nije ni mogla mjeriti kroz pogotke ili asistencije. On kreira, on dirigira, on stvara. U nekim aplikacijama i bazama podataka neki trenutak genijalnosti vodit će se kao samo ‘točno dodavanje’, zbog čega svi oni koji ne gledaju Real Madrid, već samo povremeno pogledaju statistiku, ni u kojem slučaju ne znaju koliko je Luka i dalje dobar i koliko je on i dalje važan za Real Madrid. Jasno da je malo nezadovoljan kad ne igra, ali to je u nogometu sasvim normalno.

No, Carlo Ancelotti to zna. I baš je zato jasno i glasno poručio kako Luka ne ide nigdje ove zime i kako on na njega računa. Ne znamo za vas, ali mi smo nekako više skloniji vjerovati legendarnom talijanskom strategu, nego primjerice natpisima nekih ‘upućenih’ španjolskih medija…

“Naravno da nije presretan, ali razgovaram s njim svaki dan te je Luka i dalje iznimno motiviran”, rekao je kratko Carlo Ancelotti pa dodao:

“Nitko nije kao on, Luka je naš lider. Volim ga jako puno, svi u klubu ga volimo.”

Na pitanje jesu li ovo posljednje utakmice Luke Modrića u dresu Los Blancosa, Don Carlo je bio jasan i glasan:

“Luka odlazi u siječnju? Apsolutno ne! Nema šanse. On ne želi otići. On sebe vidi kao važnog igrača ove momčadi, a isto i mi gledamo na njega. Sretni smo što je tu i što ostaje”, zaključio je Ancelotti. (I.A.S.)



Tagovi

Carlo AncelottiLuka ModrićReal MadridLa Liga

Ostale Vijesti