Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Domaćini brane domaći parket, Dinamo s Makaranima ima 'neriješene' račune

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 08:08

Danas se igra prva utakmica drugog polufinalnog para prvenstva Hrvatske u futsalu između Novog Vremena i Futsal Dinama (19.30) u Makarskoj. Utakmica će se prenositi putem live streama.

Nakon što je Olmissum u prvoj utakmici polufinala sinoć pobijedio Square s 4-1, danas se igra prva utakmica drugog polufinalnog para između Novog Vremena i Futsal Dinama u Makarskoj. Utakmica se prenosi na live streamu domaćina, a uzvrat se igra idući petak (12. svibnja) u Domu sportova II s početkom u 19 sati. Potencijalna majstorica na rasporedu je u utorak (16. svibnja) u Makarskoj.

Makarani su prvi dio sezone završili kao vodeća momčad prvenstva, a Dinamo kao četvrti s pet bodova manje od rivala. Ovo će biti treće polufinale između ova dva suparnika. U sezoni 2017./18. Makarani su pobijedili u zagrebačkoj majstorici nakon boljeg raspucavanja šesteraca, a sezonu kasnije (2018./19.) Novo Vrijeme je stiglo do svojeg drugog (uzastopnog) naslova prvaka, opet preko Futsal Dinama u polufinalu, taj puta puno uvjerljivije s obje pobjede.

U onom prvom polufinalu, 2018., Dinamo je slavio u prvoj utakmici s 3-1, nakon čega su Makarani nanizali seriju od čak 10 međusobnih susreta bez poraza, u kojima su slavili devet puta, a jedan zagrebački dvoboj završio je 0-0. No, u posljednje dvije sezone, Dinamo je uspio slomiti svoje sportske rivale. Plavi su u Dvojci slavili s 5-2 i 3-0, dok su Makarani na svojem parketu zadržali tradiciju pobjeđivanja Dinama s minimalnih 2-1 i 4-3. Posebno dramatična bila je situacija u zadnjoj utakmici u Makarskoj, kada su domaćini stigli do pobjede preokretom, od čega je gol za konačni rezultat pao sa zvukom sirene, u trenucima kada je Dinamo igrao s golmanom-igračem i lovio pobjedu.

Oba trenera danas neće moći računati na svoje nositelje igre. Toni Jelavić je za prošlu godinu proglašen najboljim hrvatskim igračem, a Dinamov Tihomir Novak je apsolutna legenda ovog sporta. Iako postoje naznake da bi danas mogao zaigrati, vjerojatnije će, saznajemo, Matija Đulvat Novakove usluge koristiti tek za uzvrat u Zagrebu idući petak.

Suspendiranih igrača nema, treći karton prijeti Dinamovom reprezentativcu Kristijanu Postružinu, dok Ivan Božović nema tih problema.

Prema Germaniji, favorit u ovoj utakmici je Novo Vrijeme čija se pobjeda vrednuje s tečajem od 1.65, dok tečaj na pobjedu Futsal Dinama iznosi 3.50. (nr)

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsalu1.HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme Apfel

Ostale Vijesti