REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Dokapetan Kylian!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 09:07

Trener PSG-a je objavio vijest koja je sigurno mnoge iznenadila.

Po povratku sa SP-a u Kataru, Kylian Mbappe naprosto pršti od energije. U Ligue 1 je u tri nastupa jednom poentirao, što je za njega ispod svake razine, a svoju ljutnju je na kraju ispucao u jučerašnjem ogledu protiv US Pays de Cassela u četvrtom kolu Francuskog kupa. PSG je slavio s ogromnih 7:0, Mbappe je zabio pet pogodaka, jednog namjestio i na taj način pokazao kako prepun motiva ulazi u drugi dio sezone.

Mbappe je na glasu kao 'razmaženo derište', nije najomiljeniji tip u svijetu nogometa, ali izgleda kako iz dana u dan sve više sazrijeva. U PSG-u mu vjeruju, žele da baš on bude zaštitno lice, simbol kluba u narednom desetljeću, a kako bi ga na dulje staze zadržali u Parizu, osim ogromnih primanja, sad mu nude i kapetansku vrpcu.

Doduše, za početak će Mbappe biti dokapetan, ipak je traka s razlogom oko lijeve ruke Brazilca Marquinhosa. No, čak i to da je njegov zamjenik je velika stvar, naročito kad u svlačionici imate igrače poput Lea Messija, Neymara, Sergija Ramosa, Kimpembea, Verrattija i drugih.

„Mi smo odluku da će Kylian biti zamjenik kapetana donijeli još na početku sezone. On zaslužuje biti predvodnik ove momčadi kad nema Marquinhosa“, rekao je poslije utakmice s Pays de Casselom trener Parižana Christophe Galtier.

Prije mjesec dana Mbappe je proslavio 24. rođendan. Dosad je, iako to prilično nevjerojatno zvuči, u dresu PSG-a skupio 241 nastup, 196 pogodaka i 94 asistencija. U ljeto 2022. godine se pričalo o njegovom možebitnom transferu u Real Madrid, ali je na kraju ipak ostao u Parizu. Iako je ugovorno vezan do ljeta 2025. godine, već sad se malim koracima radi na tome da jednog dana produlji postojeći ugovor s klubom. Danas dokapetan, sutra kapetan, a preksutra – legenda PSG-a. Zvuči dobro, barem u teoriji, ali s Mbappeom se nikad ne zna…


Tagovi

Kylian MbappéPSGChristophe Galtier

Ostale Vijesti